profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemas autokrosa un folkreisa sezonas starts paredzēts Mūsas trasē

Go4speed 20.01.2022 - 12:26 Ziemas autokrosa un folkreisa sezonas starts paredzēts Mūsas trasē
Foto: Autocross.lv

Ziemas autokrosa un Folkreisa sezonu plānots startēt 12. februārī ar sacensībām Bauskā, Mūsa Raceland trasē. Cīņa paredzēta Folkreisa Ziemas kausa, Autokrosa Ziemas kausa, kā arī RWD klases ieskaitē. Šonedēļ www.folkreiss.lv tiks uzsākta pieteikšanās kampaņa gaidāmajai sacensībai.

Pieņemot, ka būs atbilstoši laika apstākļi, ziemas sezona sāksies 12. februārī. Koriģēts Ziemas kausa kalendārs – janvāra beigās plānotā sacīkste Brenguļos nenotiks, savukārt februārī paredzētie Mūsas un Pilskalnu posmi maina savus norises datumus: Bauskas sacīkste 12. februārī, Pilskalni – 26. februārī. Martā paredzētie Aizkraukles un Ludzas posmi pašlaik paredzēti kā plānots iepriekš, attiecīgi, 5. martā un 12. martā. Visu pasākumu norise atkarīga no laika apstākļiem un valstī noteikto ierobežojumu iespējamām izmaiņām.

Mūsā 12. februārī paredzēta aizraujoša programma gan sportistiem, gan skatītājiem. Sacīkstes fundamentu veidos Folkreisa Ziemas kausa un Autokrosa Ziemas kausa dalībnieki. Folkreisa gadījumā posma norise atbilstoši līdzšinējai pieredzei. Autokrosa klasē, kā paredz Ziemas kausa nolikums, startē visu Latvijas krosa klašu līdz 2000 kub. cm dalībnieki: Latvijas autokrosa un rallijkrosa čempionāta Super 2000 un 1600 klases, autokrosa Open klases vienas ass mašīnu braucēji, kuru auto motora darba tilpums nepārsniedz 2000kub. cm, kā arī Krosa komisijas kausa izcīņas mašīnas, kas sagatavotas atbilstoši amatieru autokrosa klases tehniskajiem noteikumiem. Krosa klasē starts paredzēts ar radžu riepām, tiesa, ceturtdienā pirms gaidāmās cīņas var tikt koriģēts izmantojamo riepu veids, ja to pieprasīs laika apstākļi.

Gan Folkreisa, gan autokrosa cīņās paredzētas arī 4WD jeb pilnpiedziņas klases. Folkreisā paredzēta jaunizveidotās klases pirmo pilnpiedziņas auto debija. To nebūs daudz, taču ar kaut ko jāsāk. Klase trasē dosies ar bezradžu riepām. Pilnpiedziņas klases automašīnu fiksētā cena Folkreisā būs 3950 eiro, taču sākotnēji pirkšanas process šajā ieskaitē netiks uzsākts, ļaujot klasei sasniegt cienījamu dalībnieku skaitu.

Autokrosa pilnpiedziņas klase, kurā var pulcēties Latvijas autokrosa Open un rallijkrosa Supercar klašu braucēji, startēs ar radžu riepām, ja to ļaus laika apstākļi.

Mūsas posmā paredzēta arī RWD, jeb aizmugures piedziņas mašīnu klase, kurā paredzēts Lada RX un BMW RX3000 dalībnieku starts. Šajā ieskaitē paredzēts starts ar bezradžu riepām, cīņa notiks, ja pieteiksies vismaz pieci dalībnieki, bet kopējais dalībnieku skaits limitēts – 12 mašīnas (viena pilna grupa dienas garumā).

Sacīkste varēs notikt ar skatītāju klātbūtni, tā sauktajā zaļajā režīmā (ar derīgu QR kodu). Skatītāju skaits limitēts, atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem (500 skatītāju). Plašāka informācija sportistiem un skatītājiem par šo tēmu sekos.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png