profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Atcelts Vecpils posms, ziemas folkreisa un autokrosa sezona apdraudēta

Go4speed 10.01.2022 - 10:04 Atcelts Vecpils posms, ziemas folkreisa un autokrosa sezona apdraudēta
Foto: Kaspars Cikmačs

Vecpils autotrases organizatori ziņo, ka atcelta sestdien paredzētā Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa izcīņas pirmā sacīkste. Pamatā situāciju veido laika apstākļi, taču ziemas sezonu kopumā apdraud arī valstī noteiktie ierobežojumi, vēsta autocross.lv.

Vecpils autotrase ievērojami cieta iepriekšējā atkušņa izraisītajos plūdos, kad trase Džokera izejas sektorā pamatīgi pārplūda. Turklāt no šīs nedēļas trešdienas vakara Kurzemē sāksies pamatīgs atkusnis, kas iznīcina jebkādas iespējas sestdien aizvadīt sacensības.

Laika apstākļi gan nav vienīgais faktors, kas apdraud šā gada Ziemas kausa posmus. Pagarinātie ierobežojumi valstī šobrīd līdz februāra beigām ievērojami mazina iespējas sarīkot sacensības. LAF vēl prasīs skaidrojumu par skatītāju iespējām vērot sacensības. Taču tas, kā šobrīd interpretējami ierobežojumi, ārā sacensībās bez personalizētām biļetēm skatītājus ielaist nedrīkst. Krosa tipa sporta veidos ienākumi no skatītāju iegādātajām biļetēm veido ievērojamu posma rīkošanas budžeta daļu, līdz ar to organizēt kvalitatīvas sacensības nav iespējams. Rīkotāji gan pašlaik pārējos posmus neatceļ, bet meklē risinājumus aizvadīt posmus arī šajos apstākļos.

Folkreisa kontekstā sacensības bez skatītājiem gan arī jāskata plašākā mērogā. Līdzjutēju izslēgšana no tradicionālā un gana plašā automašīnu pirkšanas procesa iedragā Folkreisa ideju kopumā. Sporta veidam ir minimāla jēga no tā, ka esošie dalībnieki pirkšanas rezultātā apmainās ar mašīnām – pirkšanas galvenais uzdevums ir arvien jaunu dalībnieku piesaistīšana Folkreisam, kas šajā gadījumā nebūtu iespējams.

Tuvākajās dienās un nedēļās Krosa komisija pētīs iespējas rīkot kvalitatīvas sacensības. Ja tas nebūs iespējams, tiks izskatīta oficiālo treniņu rīkošanas iespēja atsevišķās trasēs. Taču vēlreiz jāuzsver – pašlaik nākamie kalendārā paredzētie posmi nav atcelti un sportistiem jābūt gatavībā reaģēt uz sacensību izziņošanu!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png