profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2022.gada Latvijas autokrosa čempionātā paredzēti pieci posmi

Go4speed 13.12.2021 - 20:00 2022.gada Latvijas autokrosa čempionātā paredzēti pieci posmi
Foto: AXLatvia

Pirmdien Krosa komisijas autokrosa sadaļa publicējusi 2022. gada Latvijas autokrosa čempionāta kalendāru, savukārt sestdien attālinātajā dalībnieku sapulcē izziņoti arī citi nākamā gada autokrosa čempionāta jaunumi.

Nākamā gada čempionāts plānots piecos posmos, visās līdzšinējās čempionātu uzņēmušajās trasēs – Brenguļos, Pilskalnos, Vecpilī, Mūsā un Smiltenē. Sezonas sākums paredzēts maija vidū, bet fināls augusta beigās.

Divas lielākās izmaiņas nākamā gada čempionātā saistītas ar bagiju klasēm. Xtreme kategorijā tiek izbeigts neproduktīvais eksperiments ar 750 kub. cm motoriem, klase atgriežas pie sportistu gribētā un pieejamākā 600 kub. cm dzinēja. Dzirdēts, ka šī un citu iemeslu dēļ kategorija varētu būt ieguvusi vairākus jaunus braucējus.

Latvijas čempionāta programmai nu jau oficiāli pievienojas B6000 smago auto klase, kurai no nākamā gada tiek atjaunots Latvijas kausa statuss. Klase šogad kā papildu šovs Baltijas kausa statusā jau bija redzama Pilskalnu un Vecpils posmos. Sarūpētā izrāde guva lielu atzinību. Turklāt krīze Igaunijas smago auto krosa cīņās faktiski iznīcina Baltijas kausa ideju, tāpēc Latvijas braucēji, kuru nav mazums, ir gatavi cīnīties nacionālā seriāla ietvaros. Latvijas kausam četri posmi – visi, izņemot Brenguļu trases cīņas.


Foto: AXLatvia

Nacionālā līmeņa sērija smago auto klasēm Latvijā pēdējo reizi norisinājās 2012. gadā, kad tika aizvadīts pēdējais Latvijas čempionāts D12 kravas automašīnām GAZ 51/52. Smagajiem bagijiem iepriekšējo reizi Latvijas līmeņa kopvērtējums tika skaitīts tālajā 2001. gadā, kad norisinājās Latvijas čempionāts abās vēsturiskajās bagiju klasēs – Vi un VII grupai. Pēdējie Latvijas čempioni šajās iekaitēs bija leģendārie Laimonis Sauka (VI grupa) un Anatolijs Semešins (VII grupa). Vēlākajos gados šīs ieskaites un kravas auto D12 klase aizvadīja Baltijas kausa cīņas.

Vēl viens būtisks jaunums, kas gan vairāk attiecas uz 2023. gadu, taču zināmas vēsmas var ienest jau nākamajā sezonā, ir Mini bagiju klases pāriešana uz standarta, visticamāk, Honda 200 kub. cm motoriem. Tas padarītu klasi pieejamāku mazajiem sportistiem un viņu vecākiem, samazinātu izmaksas, kas šobrīd atsevišķos gadījumos ir bērnu sportam neadekvātas.

Kā Autocross.lv iepriekš minēja Folkreisa sacensību kontekstā, nākamgad sacensības notiks atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem attiecībā uz Covid-19 ierobežojumiem: tā sauktajā zaļajā režīmā, ar derīgu QR koda sertifikātu. Sestdienas sapulces laikā notika anonīms balsojums, kurā tika noskaidrota aptuvenā situācija sportistu kolektīvā. Vēlāk šādas aptaujas tika veiktas arī Folkreisa un tiesnešu WhatsApp grupās. Kopējais secinājums – nav bažu, ka nākamā gada sacensības šī iemesla dēļ būtu īpaši apdraudētas.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png