profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ervinu Grenci pirms noslēdzošā posma no čempiontitula šķir vien trīs punkti (VIDEO)

Go4speed 27.09.2021 - 22:36 Ervinu Grenci pirms noslēdzošā posma no čempiontitula šķir vien trīs punkti (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas autokrosa braucējs Ervins Grencis nedēļas nogalē Itālijā guva ceturto vietu SuperBuggy klasē, saglabājot reālas izredzes uz šā gada čempiona titulu. Seriālā atlicis vēl viens posms – pēc pāris nedēļām Spānijā.

Ar divām otrajām vietām kā labākajiem rezultātiem kvalifikācijā Grencis trīs braucienu summā guva piekto vietu. Savā pusfinālā Ervins guva otro vietu, piekāpjoties vienīgi Florēnam Tafani – vienam no diviem galvenajiem Grenča konkurentiem cīņā par čempiona titulu. Pusfinālu fāze bija svarīgs pagrieziena punkts cīņā par kopvērtējuma līderpozīciju, jo otrajā pusfinālā izstāšanos piedzīvoja čempionāta līderis pirms šī posma Jakubs Kubičeks. Tas deva iespēju gan Tafani, gan Grencim viņu apsteigt, kas arī tika izdarīts.

Finālā gan abiem līderiem mieru nedeva citi kopvērtējuma tuvākie sekotāji. Uzvaru sasniedza francūzis Džonijs Feilāds, Tafani finišēja otrais, bet trešajā vietā, turpat priekšā Grencim, Petrs Nikodems. Ar šiem rezultātiem Tafani kļuvis par kopvērtējuma līderi (173 punkti), Grencis otrajā vietā (170). Kubičeks saglabā trešo pozīciju un joprojām ir cīņā par titulu (162). Feilāds un Nikodems sasnieguši pa 152 punktiem, un abi joprojām pretendē uz medaļām un pat uzvaru kopvērtējumā.

SuperBuggy klasē startēja arī citi Latvijas braucēji. Finālā iekļuva Juris Kuļikovskis, finišējot devītajā vietā. Māris Līcis izstājās pusfinālā, posmu noslēdzot 17. vietā. Savukārt Jānis Boks pēc laba starta apstājās pirmajā kvalifikācijā, bet pēc tās uz starta vairs neizbrauca tehnikas problēmu dēļ.

Buggy 1600 klasē lieliski cīnījās Andris Kuļikovskis, taču cīņa apstājās pusfinālā, kurā viņš finišēja sestajā vietā – vienu pozīciju aiz finālistu pulka. Andrim posmā 11. vieta.

JuniorBuggy klasē vēl viens neveiksmīgs posms Kristiānam Grencim – viņš finālā izstājās, posmā gūstot devīto pozīciju. Kopvērtējumā Kristiāns no medaļu pretendenta pozīcijām noslīdējis uz devīto vietu. Juniors sezonas pirmajos posmos spēja izcīnīt 71 punktu, bet nākamajos četros padevušies vien 42.



Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png