profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grencim un Bokam Francijas posmā pjedestāls izslīd no rokām

Go4speed 20.09.2021 - 18:49 Grencim un Bokam Francijas posmā pjedestāls izslīd no rokām
Foto: Fia.com

Eiropas autokrosa čempionāta sestajā posmā Francijā, Sentiņī trasē, labākos rezultātus no latviešiem sasniedza Jānis Boks un Ervins Grencis. Taču cīņas Latvijas braucējiem noslēdzās bez pjedestāla, lai gan abi finālā uz brīdi bija SuperBuggy klases trijniekā.

Čempionāta līderis Ervins Grencis sestdien pirmajā kvalifikācijā savā braucienā guva trešo vietu, bet svētdien startēja daudz spožāk, gūstot divas pirmās vietas. Trīs braucienu summā tas Ervinam deva otro pozīciju. Savā pusfinālā, startējot no pirmās pozīcijas, Grencis drīz pēc starta nonāca otrajā pozīcijā, šo vietu sasniedzot arī finišā.

Tikmēr kvalifikācijā pieticīgāki rezultāti Jānim Bokam, kuram šī bija otrā sacīkste kopš pjedestāla sasniegšanas pirmajā posmā Latvijā. Sestdienas braucienā Jānis saņēma diskvalifikāciju, jo dzelteno karogu zonā trāpīja stāvošā konkurenta mašīnā. Tomēr atkopšanās no neveiksmes bija laba – divas trešās vietas svētdienas braucienos un nodrošināta vieta pusfinālā. Boks drīz pēc starta nonāca fināla sasniegšanai nepieciešamajā piecniekā, bet drīz ieguva vēl dažas pozīcijas, finišu sasniedzot otrajā vietā. Abi ar Grenci viņi nonāca finālā.

Kvalifikācijā 13. vietu guva Māris Līcis, tiekot pie iespējas startēt pusfinālā. Tajā Māris tika līdz finišam sestajā pozīcijā, paliekot vienu vietu aiz finālistu pulka. Līcis Francijas posmā 30 dalībnieku konkurencē klasificēts 11. vietā, kas latvietim ir labu laiku nebijis rezultāts.

Finālā pēc starta otrajā vietā nonāca Grencis, bet ceturtajā vietā iekārtojās Boks. Taču brauciena vidū viss strauji mainījās par sliktu Latvijas braucējiem. Grencis izstājās, piedzīvojot avāriju, formāli tiekot klasificēts astotajā vietā. Ervina izstāšanās deva pjedestāla iespēju Bokam, turklāt Jānis prata pakāpties uz otro pozīciju. Taču arī viņam neveiksme – izstāšanās priekšpēdējā aplī un formāli fiksēta sestā pozīcija. Citos apstākļos šis tiktu dēvēts par cienījamu rezultātu, tomēr šoreiz Latvijas braucēji bija gatavi daudz spožākiem panākumiem.

Neveiksme, visticamāk, Ervinam Grencim liek zaudēt Eiropas autokrosa čempionāta līderpozīciju.

Uzvaru SuperBuggy klasē sasniedza francūzis Florēns Tafani, aiz sevis atstājot tautieti Lorēnu Žakiēru un Jakubu Kubičeku.

JuniorBuggy klasē arvien vairāk bojājas Kristiāna Grenča sezona. Pēc pilnībā veiktām abām laika kontroles sesijām latviešu juniors tomēr nevarēja iziet uz starta pirmajā kvalifikācijā. Arī svētdiena nenesa veiksmi, jo Kristiāns izstājās abos atlikušajos kvalifikācijas braucienos. 11 dalībnieku konkurencē Grencis šoreiz pēdējais, turklāt netiekot klasificēts posma ieskaitē.

Noprotams, ka Francijas posma rezultāti klasēs joprojām paliek provizoriski, iespējamas izmaiņas.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png