profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EČ autokrosa posmā Čehijā Kuļikovski sešiniekā, Grenčiem neveiksmes

Go4speed 08.09.2021 - 21:03  EČ autokrosa posmā Čehijā Kuļikovski sešiniekā, Grenčiem neveiksmes
Foto: Pavel Jelínek

Eiropas autokrosa čempionāta piektajā posmā Čehijā, Novapakas trasē, lieliskus rezultātus sasniedza brāļi Andris un Juris Kuļikovski, katrs savā klasē sasniedzot rezultātus līderu pulkā. Tikmēr neveiksmīgu cīņu piedzīvoja Ervins un Kristiāns Grenči, izsēts arī Ervina kopvērtējuma līderpozīcijas pārsvars SuperBuggy klasē.

26 dalībnieku konkurencē Buggy 1600 klasē Andris Kuļikovskis kvalifikācijas braucienos sasniedza otro, pirmo un sesto vietu, trīs braucienu kopvērtējumā gūstot trešo vietu. Smagā cīņā pusfinālā Andris guva lielisku uzvaru, nodrošinot otro starta ietu finālā. Izšķirošajā braucienā Kuļikovskis nedaudz kļūdījās pirmajā pagriezienā pēc starta, taču līdz finišam tika atzīstamā piektajā pozīcijā. Andris jau otro posmu pēc kārtas demonstrē augstvērtīgu sniegumu, Pžerovas trasē sasniedzot sesto vietu. Tiesa, arī augusta posmā kvalifikācijas un pusfināla rezultāts bija augstāks nekā pozīcija finālā.
Adnet media icon

Interesanti, ka, lai arī Kuļikovskis šogad nestartē visos posmos, Eiropas čempionāta kopvērtējumā viņš atrodas septītajā vietā, kas ir krietni virs viņa līdz šim labākā rezultāta – 2013. gadā čempionātu Andris noslēdza 12. pozīcijā.

SuperBuggy klasē skati bija pievērsti Ervinam Grencim kā šīs klases Eiropas čempionāta līderim. Taču cīņa neizdevās veiksmīga. Sestdien cīņa sākās ar diskvalifikāciju, kas bija pirmais trieciens pa Grenča pozīcijām. Pirmajā kvalifikācijā pēc starta norisinājās sadursme, par kuras vaininieku tika atzīts tieši Ervins, kurš pēc starta strauji mainījis trajektoriju, nogriežot ceļu konkurentiem. Noprotams, ka situācija līdzīga tai, par kuru diskvalifikāciju Grencis saņēma arī Mūsas posmā jūnijā.

Otrajā kvalifikācijā Grenča braucienā atkal sadursmes, un šoreiz latvietis paliek daudzo izstājušos braucēju pulkā. Trešajā kvalifikācijā, kurā iepriekšējo piedzīvojumu dēļ jāstartē no zemas starta vietas, Ervins tiek līdz sestajai vietai finišā. Saskaitot punktus izrādījās, ka kopvērtējuma līderis kvalifikāciju noslēdzis 13. vietā 14 dalībnieku konkurencē. Sportistu bija par maz, lai rīkotu pusfinālus, līdz ar to šī arī ir Grenča noslēguma pozīcija, fināls šoreiz bez oranžā bagija.
Adnet media icon

Tikmēr krietni labāk veicās Jurim Kuļikovskim, kurš, lai gan pirmajā braucienā izstājās, atlikušajās kvalifikācijas cīņās guva trešās vietas, nonākot finālistu pulkā. Izmantojot konkurentu kļūdas, Juris guva sesto vietu fināla finišā.

Ervins Grencis pēc šīs neveiksmes joprojām ir kopvērtējuma līderis, taču salīdzinoši drošais pārsvars ir izdzisis: Jakubs Kubičeks ir tikai viena punkta attālumā, bet vēl tikai četrus punktus zaudē Florēns Tafani (124-123-120).

JuniorBuggy klasē Kristiāns Grencis pirmajā kvalifikācijā izstājās un, lai gan finišēja abos pārējos braucienos (ceturtā un sestā vieta), ar to bija par maz, lai tiktu finālā. Pēc kvalifikācijas 11. vieta 13 dalībnieku konkurencē. Arī šai klasei netika rīkoti pusfināli, līdz ar to Kristiāna cīņa ar to arī bija galā. Grencis saglabā kopvērtējuma ceturto vietu, taču līderi krietni attālinājušies, kas sarežģīs cīņu par medaļām atlikušajos posmos.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png