profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Māris Neikšāns: Pirms bagiju fināla pieņēmu sāpīgāko lēmumu manā sportista karjerā

Go4speed 07.09.2021 - 00:52 Māris Neikšāns: Pirms bagiju fināla pieņēmu sāpīgāko lēmumu manā sportista karjerā
Foto: Olafs Ezertēvs

Aizvadītajās brīvdienās Mūsas trasē tika aizvadītas folkreisa, autokrosa un rallijkrosa sacīkstes. Patīkamu intrigu sarūpēja titulētais autosportists Māris Neikšāns, kurš debitēja Buggy 1600 klasē, kā arī atgriezās Folkreisā. Abās klasēs Māris demonstrēja lielisku ātrumu, abās klasēs iekļūstot finālā. Diemžēl tehnisku un veselību problēmu dēļ finālā neizdevās uzrādīt to rezultātu, uz ko cerēja pats sportists un viņa atbalstītāji.

''Tik daudz emocijas vienā nedēļas nogalē - no prieka un gandarījuma līdz sāpju un pārdzīvojuma asarām acīs! Tā varētu raksturot aizvadīto sacensību mājas trasē Mūsā,'' iesāk Māris Neikšāns.


Foto: AX Latvia

''Šogad nolēmu startēt Mūsas trillerī folkreisa ieskaitē, tāpēc laicīgi tika sagādāts auto. Nedēļu pirms sacensībām uzzināju par iespēju izīrēt bagiju. Piedalīties sacensībās ar bagiju bija viens no maniem mazajiem sapnīšiem jau kopš bērnības, tāpēc, daudz nedomājot, nolēmu startēt abās ieskaitēs.

''Gatavošanās process nebija vienkāršs, pie bagija bija daudz darba, lai savestu to kārtībā. Milzīgs paldies Neiksans Rallysport mehāniķiem, kuri četras dienas no rīta līdz vēlam vakaram strādāja, lai sagatavotu bagiju startam! Lietaino laikapstākļu dēļ nesanāca izbraukt treniņus, tāpēc pirms starta bija daudz nezināmo.''

''Bet tad notika tas, ko nevarēju ļaunākajos murgos iedomāties - ceturtdien, pētot cita bagija piekares leņķus, iekritu remontbedrē un salauzu ribu. Tas padarīja nedēļas nogali diezgan mokošu. Folkreisā viss gāja pēc plāna - uzvarot visās četrās kvalifikācijās, izcīnīju pirmo starta vietu finālā.

''Savukārt bagiju ieskaitē perfekti sanāca visi starti un ar katru kvalifikācijas braucienu apradu ar mašīnu, pielāgojām piekares regulējumus un brīnumainā kārtā paspējām saremontēt riteni, kurš nolūza 3. kvalifikācijā pēc uzvarēta starta. Taču cīņa sanāca ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar sevi un sāpju pārvarēšanu. Katrā braucienā, katrā līkumā un bedrē arvien vairāk sāka sāpēt lauztā riba, un elpas trūkums, īpaši braucot ar bagiju, kura beņķī nav nekādu polsterējumu, arī pretsāpju tabletes vairs nelīdzēja.


Foto: AX Latvia

''Pirms fināliem servisa parkā riba iedūrās mugurā tik spēcīgi, ka uz brīdi kājas saļima un nokritu uz asfalta. Mediķi iešpricēja pretsāpju zāles, un līdzko tiku ārā no ātrās palīdzības auto, tā uzreiz vilku ķiveri un braucu uz folkreisa fināla startu. Nesanāca nokoncentrēties uz braucienu, nokļūdījos ar starta pozīcijas izvēli, un pirmajā aplī, cīnoties ar konkurentiem, piespieda mani pie betona apmales, kā rezultātā nolauzu riteni.''

''Pēc pusstundas bija jāstartē bagiju finālā, taču lauztā riba sāpēja tik pamatīgi, ka sapratu, ka septiņus apļus nespēšu kvalitatīvi nobraukt. Nācās pieņemt sāpīgāko lēmumu manā sportista karjerā - neiziet uz starta finālā mājas trasē, pie saviem draugiem, ģimenes un līdzjutējiem. Taču, neskatoties uz neizdevušos rezultātu, sacīkste bija lieliska! Daudz emociju, savu iespēju apzināšanās un rakstura stingrības nostiprināšana.

''Paldies organizatoru komandai un līdzjutējiem par šiem autosporta svētkiem Bauskā! Tiksimies atkal nākamgad, jo gan jau kāda dulla ideja atkal ienāks galvā,'' nobeidz Neikšāns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png