profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autokrosa un folkreisa braucējiem būs vēl viena iespēja sagatavoties jaunajai sezonai

Go4speed 03.06.2021 - 23:40 Autokrosa un folkreisa braucējiem būs vēl viena iespēja sagatavoties jaunajai sezonai
Foto: Autocross.lv

Plānotais Brenguļu Latvijas autokrosa čempionāta un Folkreisa Vasaras kausa pasākums tomēr nenotiks – sacensības 12. un 13. jūnijā pārceltas uz nenoteiktu laiku, vēsta autocross.lv.

Sacīkste kuluāros tika dēvēta par “šāvienu tumsā” – plānot cīņu laikā, kad to vēl nebija iespējams sarīkot valstī noteikto ierobežojumu dēļ, bet ar mērķi būt kaujas gatavībā gadījumā, ja jūnijā sportam tiek dots vairāk brīvības nekā iepriekš. Taču šobrīd valdības lēmumi, kā arī to trūkums, neļauj kvalitatīvi veikt sacensību organizācijas procesu.

Sacensību rīkotājs Arnis Odiņš: ''Brenguļu posmus 12. un 13. jūnijā plānojām ar mērķi būt gataviem situācijā, ja valstī līdz ar jūnija iestāšanos tiks dota pārliecinoša zaļā gaisma sportam un tā rīkošanai. Taču šā brīža lēmumi, lēmumu projekti un sarunas, kas dzirdamas no valsts vadības puses, neļauj ne pilnvērtīgi sagatavoties sacensību rīkošanai, ne izprast tās prasības, kuras varētu būt spēkā jūnija vidū – pirms un pēc piesauktā 15. jūnija. Zinām, ka paredzēta sēde 7. jūnijā, kas varētu viest skaidrību, taču tās jau būs tikai dažas dienas pirms plānotās sacensības. Tas ir par maz, par vēlu. Turklāt viena no versijām ir, ka, ja sacensības varēs rīkot, tad tikai sportistiem vecumā no 14 gadiem. Tas būtu trieciens Mini bagiju un Junior Xtreme klases braucējiem un komandām. Turklāt nesaprotami ir arī plāni attiecībā uz vakcinētiem, nevakcinētiem, izslimojušiem sacensību dalībniekiem, pietiks vai nepietiks tikai ar veiktu Covid testu… Pārāk daudz nezināmā, lai šādos apstākļos rīkotu Latvijas čempionāta statusa sacensības. Taču kopā ar Krosa komisijas padomi strādāsim, lai čempionāts un citi seriāli varētu notikt pirmajā iespējamajā brīdī!”


Foto: Autocross.lv

Tikmēr jāatzīmē, ka šajā nedēļas nogalē bija paredzēts starts Igaunijas smago automašīnu krosa čempionātam Hinsas trasē, kam būtu arī Baltijas kausa ieskaite. Taču, tā kā Igaunijā līdz jūlijam skatītājiem aizliegts klātienē apmeklēt sporta pasākumus, cīņa pārcelta uz 10. jūliju.

Taču pēc cerētā autokrosa un Folkreisa posma atcelšanas Brenguļu autotrase piedāvā iespēju aizvadīt oficiālo treniņu dienu – 20. jūnijā uz Valmieras pusi aicināti visi autokrosa un Folkreisa braukt gribētāji!

Treniņu scenārijs paredzēts līdzīgs, kāds tika piedzīvots pirms dažām nedēļām Mūsas trasē, kā arī ir plāns realizēt kopēja starta treniņus dienas otrajā daļā. Treniņu norise paredzēta no pl.10:00 – 17:00.

Tā kā sacensību sezona strauji tuvojas, šī būs viena no pēdējām iespējām izmēģināt mašīnas un atjaunot braukšanas iemaņas pirms paredzēto seriālu starta.

Folkreisa un Krosa komisijas kausa braucējiem pieteikšanās ŠEIT. Latvijas autokrosa čempionāta braucējiem un citu ar drošības karkasu aprīkoto auto braucējiem reģistrācija notiks vietnē axlatvia.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png