profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Atcelts Eiropas autokrosa čempionāta 1.posms, sezona varētu sākties Latvijā

Go4speed 18.03.2021 - 11:59 Atcelts Eiropas autokrosa čempionāta 1.posms, sezona varētu sākties Latvijā
Foto: Toms Paipals Photography

Nepiekāpīgais vispasaules vīruss turpina grauzt autosportu. Kā ziņo autocross.lv, tad ir atcelts Eiropas autokrosa čempionāta pirmais posms Vācijā, Zēlovas trasē.

Maija vidū paredzētā sacīkste bija gan Eiropas čempionāta ieskaites posms, gan TouringAutocross kausa un Kroskāru Akadēmijas kausa pirmā sacīkste. Līdz ar šo atcelšanu par sezonas starta posmu kļuvusi Latvijas sacīkste Mūsas trasē.

Covid-19 pandēmija iznīcināja visu pērnā gada Eiropas čempionātu, jo pēc daudziem atceltajiem posmiem tika atcelta arī visa sezona. Tobrīd šķita, ka ar to būs gana ciešanu, taču šis gads nes jaunas ziņas par atceltajām sacīkstēm. Iepriekšējā Eiropas autokrosa sacīkste notika tālā 2019. gada 22. septembrī Itālijā.


Foto: Toms Paipals Photography

Vācieši posmu atceļ, prognozējot sarežģītu vīrusa situāciju arī maijā. Motorsportclub Seelow paziņojumā teikts: ''Kluba padome nolēmusi atcelt maijā paredzēto Eiropas čempionāta posmu. Pēc detalizēta izvērtējuma par pandēmijas situācijā Vācijā un Eiropā uzskatām, ka arī maijā posma rīkošanas iespējas būs nereālas. Pasākumi, kuros piedalās vairāk par 50 dalībniekiem, ir aizliegti. Savukārt nodrošināt epidemioloģiskās prasības, kādas tiek realizētas profesionālajā sportā, amatieru sportā realizēt nav iespējams lielo izmaksu dēļ.''

Zēlova ir pirmā sacīkste pandēmijas laikā, kuru nācies atcelt jau otro reizi – arī pērn šajā trasē bija paredzēts pirmais posms. Saprotams, situācija kļūst kutelīga arī nākamo posmu rīkotājiem. Pašlaik domas dalās, kāda varētu būt situācija Latvijā vasaras sākumā, kad paredzēts Mūsas posms – no vienas puses, saslimstības skaitļi valstī ja ne krītas, tad vismaz strauji nekāpj. No otras puses dienesti izplata brīdinājumus par kārtējā viļņa sākšanos, sekojoši valdība arvien vairāk runā par iespējām pastiprināt ierobežojumus, nevis atcelt tos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png