profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Piecas dienas dubļos līdz ausīm (VIDEO, FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 11.05.2012 - 23:46 Piecas dienas dubļos līdz ausīm (VIDEO, FOTO)
Foto: LAF Trofireidu komisija

Nesen sešas aktīvākās Latvijas Trofi reidu sporta ekipāžas piedalījās Polijas bezceļu sacensībās ''Magam Trophy 2012", kas no 1. līdz 5. maijam norisinājās Polijas pilsētas Miastko apkārtnē.

Kā ziņo LAF Trofireidu komisija, tad ''Magam Trophy" ir vienas no Polijas lielākajām bezceļu sacensībām, kas notiek jau kopš 2001. gada. Šogad sacensībās piedalījās Trofi reidu sportisti no četrām valstīm - Polijas, Latvijas, Vācijas un Zviedrijas. Kopējais dalībnieku skaits - 39 tehnikas vienības, kas dalījās divās kategorijās - Extreme klase (28 ekipāžas) un Adventure klase (11 ekipāžas).


Foto: LAF Trofireidu komisija 

Extreme klasē no Latvijas uz ''Magam Trophy" starta stājās piecas ekipāžas. Visi minētie Latvijas sportisti šajā bezceļu maratonā piedalījās pirmo reizi. Papētot kartē sacensību norises vietu, kļuva skaidrs, ka šis ir viens no kalnainākajiem rajoniem. Likumsakarīgi, ka lielākā sacensību daļa (apmēram 70 procenti) veda dalībniekus pa kalniem un salīdzinoši neliela daļa pa mīkstākiem segumiem - pārsvarā purviem, kas Latvijas braucējiem sirdij daudz tuvāki, jo vairāk pieredzēti Latvijā. Taču stāvie Polijas kalni mūsu sportistus pārsteidza nesagatavotus.


Foto: LAF Trofireidu komisija 

Trases Polijas sacensībās bija izliktas pa kalnu slīpākajām vietām horizontālā virzienā un braukšana notika lielā slīpumā, šķērsām pa kalniem, turklāt ilgstoši - vairāku kilometru garumā, kas neradīja nekādu komfortu ne pilotiem, ne mašīnu dzinējiem. Auto kūleņošana lejā no kalna „Magam Trophy" sacensībās ir visai bieža parādība, vairums mašīnu noripo pa kalnu, ja paveicas pat nokrīt atpakaļ uz ratiem un turpina savu ceļu. Arī dažām latviešu ekipāžām izdevās to izbaudīt uz savas ādas.


Foto: LAF Trofireidu komisija 

Sacensību pirmajās dienās mūsējiem kalnu braukšana, salīdzinot ar rūdītajiem poļiem, īpaši neveicās, tomēr daudz labāk mūsējiem gāja dubļainās un purvainās trasēs, kas tuvākas Latvijas bezceļam. Te mūsējie poļiem demonstrēja, kā veiksmīgi var pabraukt pa purva segumu, pat neizmantojot vinčas.


Foto: LAF Trofireidu komisija  

Lai arī cik sarežģīts bija šīs sacensības, divām Latvijas ekipāžām izdevās iekļūt olimpiskajā sešiniekā - Arnis Namajuns / Mārtiņš Seržants Adventure klasē izcīnīja 4.vietu, bet Nikolajs Boicovs / Gatis Vidiņš Extreme klasē ierindojās 6.vietā, kas pirmajai reizei šādā konkurencē ir vērā ņemami panākumi.

Video no sacensībām:


Video no sacensībām:


Video no sacensībām:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png