profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas RE Autoclub rallijreida komandā startēs pasaulslavens somu sportists

Go4speed 11.02.2013 - 13:04 Latvijas RE Autoclub rallijreida komandā startēs pasaulslavens somu sportists
Harijs Rovanpera. Foto: www.todo-sobre.com

Rallijreids "Krievijas baja - Ziemeļu mežs 2013" norisināsies no 15. līdz 16. februārim Sanktpēterburgas apkaimē un vienlaicīgi ar Krievijas čempionāta posmu tas pretendē uz vietu Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules kausa 2014. gada kalendārā.

Kā portālam pavēstīja ''RE Autoclub" preses dienests, tad komandas sastāvā šajās sacensībās startēs Somijas autosportisti Harijs Rovanpera/Jouni Naeri un Jouni Ampuja/Tapio Suominens. Savas karjeras laikā pasaulslavenais Rovanpera ir startējis 111 WRC rallijos, izcīnījis vienu uzvaru un 15 reizes stāvējis uz goda pjedestāla. Tāpat sportists startējis tādās Ziemeļamerikas bajās kā ''Mint 400 Las Vegas", ''Baja 500 Mexico" un ''Baja 1000 Mexico".

''Šī man būs pilnīgi jauna pieredze - pirmo reizi piedalīšos sacensībās ar šāda veida automašīnu, pirmo reizi sadarbojos ar Latvijas komandu "RE Autoclub" un pirmo reizi piedalīšos sacensībās Krievijā. Man patiesi patīk šī ideja - rallijreids Krievijā ziemas laikā. Es īsti pat nezinu, ko sagaidīt, bet viennozīmīgi esmu atvērts šai jaunajai pieredzei un gatavs jauniem izaicinājumiem," pēc ilgāka klusuma perioda par atgriešanos motorsporta sacensībās saka Harijs Rovanpera, kurš sacensībās piedalīsies ar savu ilggadējo stūrmani Jouni Närhi.


Foto: RE Autoclub

Kā otrās ekipāžas pilots startēs Jouni Ampuja, kura kontā ir vairāk nekā 200 dažādi ralliji Somijā un Eiropā. Šobrīd Ampuja ir Juha Kankkunena braukšanas akadēmijas galvenais instruktors. Jouni Ampujas stūrmanis būs Tapio Suominens, kurš līdz šim vairāk ir bijis pazīstams kā sekmīgs klasiskā rallija stūrmanis, asistējot Tonijam Gardemeisteram pasaules čempionāta posmos, un pirmo reizi kā pilots rallijreidā startēja starptautiskajā ''Riga Baja 2012" rallijreidā, izcīnot otro vietu kopvērtējumā.

Harija Rovenperas ekipāža Krievijas bajā startēs ar ''Mitsubishi Pajero L2" automašīnu, bet Jouni Ampujas ekipāžas rīcībā būs ''Mitsubishi Pajero MPR6" spēkrats, kas savulaik triumfēja prestižājā Dakāras maratona rallijā.

''Jau pērn „RE Autoclub" uzsāka sadarbību ar somu sportistiem - Toniju Gardemeisteru un Tapio Suominenu. Tāpēc arī šogad ir plāntots turpināt un paplašināt sadarbību ar somu rallija braucējiem," atzīst Roberts Elbakjans, ''RE Autoclub" direktors.

Krievijas Baja ''Ziemeļu Mežs 2013" norisināsies kalnu slēpošanas kūrortā „Igora", Sanktpēterburgas reģionā. „Ziemeļu mežs 2013" ir Krievijas motorsporta sezonas atklāšanas pasākums, un tas ir viens no populārākajiem pasākumiem Krievijā, kura sacensību trase virzās pa visievērojamākajiem un skaistākajiem Sanktpēterburgas reģionu līkumainajiem meža ceļiem, kurus ieskauj sniegiem klāti priežu meži.


Foto: RE Autoclub

Jau vairākus gadus šeit ir piedalījušies tādi vadošie Krievijas auto sportisti kā Boris Gadasins, Ruslans Misikovs, Leonīds Novickis. Kad šīs sacensības kļuva starptautiskas, tajās ņēma dalību arī tādi populāri ārvalstu sportisti kā Christian Lavieille, Etienne Smulevici, Dominique Housieaux, Miroslav Zapletal un Krzysztof Holowczyz.

Krievijas baja ''Ziemeļu mežs 2013" norisināsies sekojošās starptautiskās ieskaites grupās - T1 (pārbūvētu/uzlabotu automašīnu klase) un T2 (standarta automašīnu klase), un Krievijas čempionāta un Krievijas kausa rallijreidā četrās ieskaites grupās: T1 (pārbūvētu/uzlabotu automašīnu klase), T2 (standarta automašīnu klase), nacionālajā un reidsport klasē.

Vairāk informācijas par Krievijas baju var meklēt šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png