profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks 'lido' un kļūst par Polijas WRC rallija līderi

Mārtiņš Jankovskis 01.07.2016 - 22:02 Tanaks 'lido' un kļūst par Polijas WRC rallija līderi
Ots Tanaks. Foto: twitter.com/colmcklein

Polijas rallija pirmā diena sākās ļoti agri - 7:15 pēc vietējā laika jeb 8:15 pēc Latvijas. Vai nu agrais rīts, vai arī kāds cits iemesls, bet uz līkumainajiem ceļiem, dodoties uz dienas pirmo ātrumposmu, novēroju divas visai smagas avārijas, kurās katrā cieta pa vienai automašīnai. Taču ne par to stāsts.

Pirmais ātrumposms bija visai liels izaicinājums, jo līdz iepriekš jau noskatītai vietai bija samērā pagrūti nokļūt, jo, salīdzinot ar diviem gadiem atpakaļ, kad drošība Polijas rallijā nebija tajā augstākajā līmenī, tad vismaz pirmajā dienā stingru tiesnešu bija ļoti daudz, taču brīžiem nevarēja saprast, ko viņi uzmana vai sargā.


Pirmā posma skatupunkts. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Pēc pirmā ātrumposma starta viena kilometra garumā bija trīs iespaidīgi tramplīni, tāpēc sanāca visai daudz redzēt mašīnas iespaidīgos lidojumos. Arī rezultāti apliecināja jau pirms rallija izteiktos pieņēmumus, ka rezultāti šajā rallijā būs blīvi. Pēc pirmās dienas pieciem posmiem līderis bija Andreas Mikelsens, kuram tikai 2,6 sekundes zaudēja Heidons Padons, bet sešas sekundes atpalika Ots Tanaks.


Foto: Mārtiņš Jankovskis

Pēc servisa parka ļoti ātrs bija Tanaks, kurš bija ātrākais četros no pieciem posmiem, kas arī viņam dienas beigās ļāva kļūt par jauno rallija līderi, kuru servisa parkā ar ovācijām sagaidīja gan daudzie skatītāji, gan M-Sport komandas boss Malkolms Vilsons. Otrais pēc pirmās dienas ir Mikelsens, bet turpat ir arī Padons. Ceturtais ir Ožjē, kurš, kā jau pierasts pēdējos grants posmos, trasē dodas pirmais un ir spiests attīrīt ceļu, kā rezultātā viņš spiests zaudēt vērtīgas sekundes.


Foto: Mārtiņš Jankovskis

Jāatzīmē, ka pēc pirmās dienas nav izstājusies neviena WRC automašīna, kā arī kopumā jāsaka, ka, par laimi, izticis bez avārijām, lai arī ceļi ir ļoti ātri (Tanaka vidējais ātrums pēc pirmās dienas 119 km/h). Ja arī man jautātu, kurš no favorītiem pirmajā dienā izcēlies ar ātrāko un skaistāko braukšanu, tad pēc trīs posmos redzētā teiktu, ka nav viena izteikta favorīta, bet gan vairāki.

Arī WRC2 klasē cīņas ir ļoti sīvas. Līderis ir Tēmu Suninens, kuram nepilnas piecas sekundes zaudē vēl viens soms Esapeka Lappi. Ceturtais ir igaunis Karls Krūda.


Tēmu Suninens. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Kopumā pirmajā dienā trijos posmos tika novērots, ka skatītāju ir ļoti daudz, bet, iespējams, ka tas priekšstats ir mānīgs, jo nav daudz piebraucamo ceļu, tāpēc visi dodas uz tām skatītāju vietām, kas norādītas skatītāju rallija ceļvedī.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic septiņi ātrumposmi.

Rallija rezultāti pēc pirmās dienas:
1.
flag
Tänak Ott
Ford Fiesta RS WRC 1:01:23.0
2. flag
Mikkelsen Andreas 
Volkswagen Polo R WRC   +4.2
3. flag
Paddon Hayden Hyundai i20 WRC '16 +10.2
4. flag
Ogier Sébastien Volkswagen Polo R WRC +16.3
5. flag
Neuville Thierry
Hyundai i20 WRC '16 +20.4
6. flag
Latvala Jari-Matti Volkswagen Polo R WRC +36.6
7. flag
Lefebvre Stéphane  
Citroën DS3 WRC +39.4
8. flag
Breen Craig
Citroën DS3 WRC +41.1
9. flag
Camilli Eric Ford Fiesta RS WRC +58.6
10. flag
Østberg Mads Ford Fiesta RS WRC +1:06.7
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png