profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera saņem atļauju startēt Somijas rallijā, prioritāte paliek Latvijas čempionāts

Mārtiņš Jankovskis 31.01.2017 - 14:24 Rovanpera saņem atļauju startēt Somijas rallijā, prioritāte paliek Latvijas čempionāts
Kalle un Hari Rovanpera. Foto: Matti Myller / Yle

Kā ziņo portāls uutiskirje.autourheilu.fi, tad 16 gadus vecais somu rallija braucējs un 2016.gada Latvijas rallija čempions Kalle Rovanpera ir saņēmis īpašu atļauju ar R5 auto jau šogad startēt Somijas rallija čempionātā. Somijas nacionālā motorsporta federācija nolēma spert šādu soli un atļaut Rovanperam ar R5 auto startēt Somijā. Līdz šim šādas īpašas atļaujas varēja saņemt sportisti, kas var braukt ar 1600 klases auto, taču Rovanperam ir dota iespēja braukt ar R5.

''Šādā veidā mēs vēlamies atbalstīt viņa talantu un karjeru. Novēlam Kallem veiksmi un panākumus. Šis pavērsiens ļaus mums Somijā sekot līdzi viņa karjeras attīstībai,'' saka Somijas motorsporta federācijas pārstāvis Juhani Pakari.

''Jāsaka, ka ilgi gaidīju šādu pavērsienu, tāpēc esmu laimīgs. Tas ir lieliski. Paldies Somijas motorsporta federācijai. Tagad jāsāk plānot nākamie starti,'' saka Kalle Rovanpera, kurš portālam Go4speed atzina, ka pirmais rallijs Somijā viņam varētu būt ''SM Vaakuna-Ralli'', kas notiks nedēļu pēc Sarmas rallija un kurā uz starta izies arī Nikolajs Grjazins.


Foto: Edgars Leonovs

Tikmēr sportista tēvs Hari Rovanpera somu medijiem atzina, ka viņš ir pateicīgs par šādu lēmumu, kas Kallem tagad ļaus braukt pa mājas ceļiem, kas ir ļoti svarīgi priekš viņa attīstības.

''Latvijas rallija čempionāts joprojām šogad ir prioritāte numur 1, tāpēc visiem faniem vari pateikt, ka mēs turpināsim arī šogad braukt Latvijā (smejas). Šis lēmums mums bija patīkams, taču negaidīts, tāpēc nekādu plānu šobrīd par startiem Somijā vēl nav. Varbūt brauksim ''SM Vaakuna-Ralli'', kas notiks nedēļu pēc Sarmas rallija, bet tālāk jau skatīsimies un domāsim. Bet Latvijā mēs noteikti brauksim,'' portālam Go4speed telefonsarunā atzina Hari Rovanpera.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png