profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Talsi' uzvarētājs izšķiras noslēdzošajā posmā; Čempionu Kauss dodas uz Lietuvu

Go4speed 22.05.2016 - 17:19 'Rally Talsi' uzvarētājs izšķiras noslēdzošajā posmā; Čempionu Kauss dodas uz Lietuvu
Martinas Samsonas izcīna pirmo uzvaru ar unikālo pilpiedziņas BMW. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Ar aizraujošām cīņām un lietuviešu sportista Martinas Samsonas uzvaru noslēdzies jubilejas rallijs "Talsi". Tikai noslēdzošajā rallija ātrumposmā Samsonas izdevās apsteigt sev priekšā esošo Kalli Rovanperu un izcīnīt fantastisku uzvaru, neskatoties uz pirmajā dienā iegūto minūtes sodu.

Lai gan rallija otrajā dienā cīņas par sekundēm bijau daudz saspringtākas, visos piecos dienas ātrumposmos uzvarēt izdevās lietuviešiem Martinas Samsonas un Mindaugas Varža. Pirms noslēdzošā dienas ātrumposma lietuviešu sportistiem bija izdevies pakāpties no piektās uz otro pozīciju, 6,8 sekundes aiz Kalles Rovanpera. Izšķirošajā cīņā 28,94 kilometrus garajā ātrumposmā par 16,08 sekundēm ātrāks bija Samsonas, izcīnot uzvaru ar 9,23 sekunžu pārsvaru pār jauno somu sportistu.   


Vorobjovs CVS ātrumposmā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Dienu kā līderis iesākušais Vitautas Švedas finišēja trešajā vietā 30,28 sekundes aiz uzvarētāja. Švedas rokās nonāca arī ceļojošais Čempionu Kauss, kurš nu sportista īpašumā paliks uz visiem laikiem, jo šo balvu sportists izcīnījis jau trešo reizi. 

Labu sniegumu otrajā dienā demonstrēja Jānis Vorobjovs, tomēr nespēja atgūt pirmajā dienā pazaudēto laiku līdz līderiem. Dienas noslēdzošajā ātrumposmā viņam izdevās apsteigt sev priekšā esošo Giedrius Notkus, tādējādi nodrošinot sev trešo vietu Lietuvas rallija čempionāta posmā ar Samsonas un Švedas. 


Uzvara Latvijas rallija čempionātā Kalles Rovanpera kontā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Latvijas rallija čempionāta LRC1 klasē par uzvarētāju kļuva Kalle Rovanpera, otrajā vietā ierindojās Jānis Vorobjovs, bet trešajā Jānis Berķis.   

Dienas noslēdzošais ātrumposms izšķirošs bija vairākiem sportistiem. Ātrumposmu nepabeidza Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri bija līderi LRC2 klasē, ļaujot pirmo reizi par uzvarētājiem kļūt krievu ekipāžai Aleksandram Gorelovam/Igoram Skuridinam. Otro vietu šajā klasē izcīnīja  A.Mikhaylov N.Kokins, bet trešo Ainārs Igaveņš/U.Znotiņš.   


Nikolaja Grjazina neveiksmīgā avārija. Foto: Twitter/SRT_lv

Uzvaru izšķirošajā ātrumposmā pazaudēja arī Nikolajs Grjazins. Ekipāžai noskrienot no ceļa, par uzvarētājiem kļuva krievu sportists Rostilovs, kura pirms noslēdzošā ātrumposma bija 22 sekunžu attālumā no Grjazina. Otro vietu izcīnīja Mārtiņš Sesks, kuram šis ir jau otrais pjedestāls šogad. Trešais finišā lietuvietis Jonas Pipiras. 


Švedas 3.reizi saņem Čempionu Kausu. Foto: Aigars Tīdmanis

Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

"Rally Talsi" kvalifikācijas ātrumposma rezultāti:
1. flag 
M.Samsonas 
BMW M3X 58:50.84
2. flag K.Rovanpera Škoda Fabia S2000 +9.23
3. flag V.Svedas Mitsubishi Lancer Evo X   +30.28
4.
flag J.Vorobjovs
Mitsubishi Mirage
+57.14
5.
flag
G.Notkus
Mitsubishi Lancer Evo IX   
 +59.23
6. flag J.Berķis Mitsubishi Lancer Evo IX    +1:41.18
7.
flag
R.Kisiels
Škoda Fabia R5
 +1:52.39
8. flag G.Lielkājis Mitsubishi Lancer Evo IX   +2:06.74

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png