profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jurijs Kočmars nācis pie samaņas un jau lēnām sāk staigāt

Mārtiņš Jankovskis 13.04.2016 - 18:23 Jurijs Kočmars nācis pie samaņas un jau lēnām sāk staigāt
Jurijs Kočmars. Foto: fotto.in.ua

Labas ziņas saņemtas no ukraiņu sportista Jurija Kočmara brāļa Vjačeslava Kočmara. Nesen jau ziņojām, ka Kočmars pēc Kurzemes rallijā piedzīvotās smagās avārijas tika pārvests uz Spāniju. ''Jurijs šobrīd atrodas klīnikā Spānijā, kas specializējas uz cilvēkiem, kas atrodas komā. Šobrīd notiek rehabilitācijas kurss. Viņa stāvoklis ir stabils, bet viņš joprojām atrodas komā. Viņš reaģē uz balsīm, taču pagaidām ļoti vāji,” pirms kāda laika portālam Go4speed atzina kāds sportists.

Trešdien portāls sazinājās ar Kočmara brāli Vjačeslavu, kurš pastāstīja labus jaunumus. ''Jurijs aktīvi iet uz atveseļošanos. Janvārī viņš pilnībā nāca pie samaņas. Tagad viņš jau nedaudz runā, ļoti daudzus atpazīst un daudz ko atceras. Pāris nedēļas atpakaļ viņš jau sāka lēnām staigāt. Priekšā vēl vairāki mēneši, kamēr viņš pilnībā atveseļosies, taču pats galvenais, ka Jurijs spēs atgriezties pilnvērtīgā dzīvē. Vismaz šobrīd ir tādas prognozes. Paldies visiem par atbalstu,” tā Vjačeslavs Kočmars.

Atgādināsim, ka pagājušā gada Kurzemes rallija pirmspēdējā ātrumposmā ukraiņu ekipāža Jurijs Kočmars/Sergijs Kovals ar apmēram 160 km/h lielu ātrumu ieslīdēja grāvī, kur auto ieskrēja kokā. Pēc trieciena automašīnai daļēji tika norauts jumts un drošības karkass. Pēc avārijas abi sportisti bija iesprostoti automašīnā, tāpēc, lai viņus atbrīvotu, glābēji viņus izgrieza no automašīnas. Vēlāk abi braucēji smagā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā. Pagājušā gada septembra vidū stūrmanis Kovals tika izrakstīts no slimnīcas, bet Jurijs vēl turpina ārstēties.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png