profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2011. gada rallija spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 31.12.2011 - 11:06 2011. gada rallija spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa (FOTO, VIDEO)
Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Foto: Artūrs Igaveņš

Portāls Go4speed turpina aizsākto Latvijas autosporta sezonas atskatu. Jau drīz būs jaunais gads, tāpēc piedāvājam jums kopā atskatīties uz aizvadīto rallija sezonu, kura bija ļoti krāšņa. Šobrīd, paskatoties ārā pa logu, nav sajūta, ka pienākusi ziema un jaunais gads, tāpēc šoreiz pirmajā daļā piedāvājam aplūkot, mūsuprāt, spilgtākos brīžus no ziemas rallijiem, lai kaut cik mazinātu ilgas pēc ziemas un sniega.

Šī gada sākumā noskaidrojās, ka Ivars Vasaraudzis un viņa stūrmanis Pēteris Spredzis nolēmuši 2011. gada sezonā cīnīties par čempiona titulu N4 klasē, startējot ar kompānijas MML Sports sagatavoto ''Mitsubishi Lancer Evolution X'' sporta automašīnu. Lai labāk sagatavotos jaunajai sezonai, Ivars devās uz rallijsprintu "Alūksne 2011", kur sportists, startējot ar treniņmašīnu, brauca kā "nulles" ekipāža.


Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis. Foto: Artūrs Igaveņš

Latvijas rallija sezona ar ''Halls Winter Rally 2011'' posmu sākās Lietuvā, kurā, neskaitot lietuviešu sportistus, bija kupls pulks arī latviešu braucēju. Neveiksmīgi šis posms beidzās Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam, kuri bija spiesti izstāties pēc pēdējā posma.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Debiju ar ''Mitsubishi Lancer Evolution X'' sporta automašīnu šajā posmā piedzīvoja Vasaraudzis. Taču neveiksmīgi. Pēc viena no tramplīniem ļoti smagi piezemējās Ivara automašīna, kā rezultātā nedaudz vēlāk nācās izstāties, jo ieplīsa dzinēja dzesēšanas radiators.


Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tāpat debiju pie jaunas ''Mitsubishi Lancer Evolution X'' sporta automašīnas piedzīvoja Andis Neikšāns Pēteris/Dzirkals. Lai arī pirmajā rallijā ar jauno auto uz uzvaru īpaši neviens necerēja, ekipāža pierādīja pretējo un izcīnīja skaistu uzvaru. Otrais palika Māris Neikšāns, kuram arī savā ziņā šis bija debijas posms, jo blakus sēdēja jauns stūrmanis - Ringolds Bērziņš. Jāatzīmē, ka šajā posmā pirmās četras vietas ieņēma latviešu rallija braucēji.


Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēc Lietuvas sekoja Sarmas rallijs, kurā bez ātrākajiem mūsu braucējiem uz starta izgāja divi šī brīža ātrākie Igaunijas sportisti - Georgs Gross un Ots Tanaks. Lai arī Gross brauca ar WRC mašīnu, finišā viņš savu komandas biedru Tanaku, kurš brauca ar ''Ford Fiesta S2000'', apsteidza par nieka 0,9 sekundēm.


Ots Tanaks. Foto: Artūrs Igaveņš

Šis nav terorists. Tā nav arī ne bazuka, ne ložmetējs, bet gan nopietns fotoaparāts, ar kuru ir jāmāk bildēt.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Sarmas rallijā sportistiem bija jābrauc arī pa tumsu. Neskatoties uz samērā auksto laiku, skatītāju bija samērā daudz. Arī rallijs tumsā bija ar citu piegaršu.


Raimonds Kisiels/Arnis Ronis. Foto: Artūrs Igaveņš

Vasaraudzis piedzīvo avāriju


Labākie brīži no Sarmas rallija
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png