profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijā 'Latvija' pēc pirmās dienas vadībā igaunis Jēts; Vorobjovs smagi avarē (FOTO)

Go4speed 18.10.2014 - 14:46 Rallijā 'Latvija' pēc pirmās dienas vadībā igaunis Jēts; Vorobjovs smagi avarē (FOTO)
Foto: Go4speed

Pēc pirmās rallija 'Latvija' dienas, kas tika aizvadīta Tukumā, Jūrmalā un Biķernieku trasē, vadībā atrodas igauņu sportists Rauls Jēts (Ford Fiesta R5), kurš par 4,67 sekundēm apsteidz Mārtiņu Svili (Mitsubishi Lancer Evo). Līderu trijnieku noslēdz lietuvietis Ramūnas Čapkauskas (Mitsubishi Lancer Evo), kurš dienas beigās no abiem līderiem atpalika par 19,25 sekundēm.

Pēc tam, kad trešajā ātrumposmā avarēja rallija līderis Vorobjovs, pirmais trijnieks dienas gaitā palika praktiski nemainīgs. Jēts pārņēma vadību un noturēja to līdz pat dienas beigām. Tiesa gan, asfalta ātrumposmos konkurentiem izdevās samazināt atstatumu līdz līderim, tomēr dienas beigās Jēts par pāris sekundēm spēja palielināt pārsvaru pār Svili.

Līderu trijniekā korekcijas būtu ieviesis arī Vasīlijs Grjazins (Ford Fiesta S2000), taču pēc saņemtā minūtes soda, sportistam nekas cits neatlika, kā mēģināt maksimāli sadeldēt atstarpi līdz līderiem, kas viņam līdz dienas beigām daļēji arī izdevās. Sportists pakāpās no vienpadsmitās uz ceturto pozīciju, no līdera dienas beigās atpaliekot 34,7 sekundes. Īstu meistarību Grjazins demonstrēja tieši asfalta ātrumposmos, kā arī uzvarēja pēdējos divus dienas ātrumposmus.

Piektajā vietā pēc pirmās dienas atrodas  N4 klases līderis Igors Bulancevs, kurš pēc Vorobjova avārijas izvirzījās N4 klases vadībā. Bulancevam ceļu uz čempiona N4 titulu piektajā ātrumposmā atviegloja vēl viens konkurents - Aleksejs Mersianovs, kurš Jūrmalas ātrumposmā izstājās tehnisku iemeslu dēļ. Sestais pēc pirmās dienas vēl viens N4 klases braucējs - ukrainis Taras Kravčenko.


Rallija līderis Rauls Jēts. Foto: M.Jankovskis


Pārliecinošā vadībā starp 2WD automašīnām, kā arī augstajā septītajā vietā kopvērtējumā, pēc pirmās dienas ir Andis Neikšāns. Nepilnas divas minūtes viņam zaudē lietuvieši, bet nepilnas trīs minūtes - Edgars Balodis.
Ātrumkārbas defekta dēļ no sacīkstēm trešajā ātrumposmā izstājās Kaņeps-Kalniņš/Šimins, kuri tobrīd 2WD klasē ieņēma otro pozīciju aiz A.Neikšāna. Tas nozīmē, ka par čempiona titulu visreālākās iespējas šajā klasē ir cīnīties Balodim/Akmentiņai.

Sīvas cīņas norisinājās starp R2 klases sportistiem Sirmaci un Blūmu. Pirmajos sešos ātrumposmos sportisti cīnījās gandrīz sekundi sekundē, tomēr Jūrmalas ātrumposmos Blūmam parādījās tehniskas problēmas problēmas, kas liedza vēlāk turpināt šo saspringto cīņu. Pēc pirmās dienas attiecīgi pirmais Sirmacis, otrais Blūms (+8,99), bet trešais Jānis Krickis (+1:11,55).


A.Neikšāns rallijā Latvija. Foto: M.Jankovskis

Tomēr dramatiskākie notikumi šodien risinājās trešajā ātrumposmā, kad rallija vadībā atradās Jānis Vorobjovs. Trešā ātrumposma vidus daļā viņa automašīna avarēja ar tādu spēku, ka auto tika burtiski iznīcināts. Kā ziņo aculiecinieki un arī ekipāžas stūrmanis Andris Mālnieks, tad abiem sportstiem pēc smagās avārijas viss ir kārtībā.
Pēc aculiecinieku stāstītā, ekipāža ir piedzīvojusi 5-7 kūleņus, un automašīna ir cietusi tik stipri, ka vienā vietā pat drošības karkass ir pārlūzis uz pusēm.

Šāds notikumu pavērsies nozīmē to, ka N4 čempionu titulu Vorobjovam/Mālniekam nosargāt būs visai sarežģīti.


N4 klases līderis Bulancevs. Foto: M.Jankovskis


Vorobjova auto pēc avārijas. Foto: Go4speed

Rallija rezultāti pēc pirmās dienas:
1. Jēts/Krāgs (Ford Fiesta R5) 40:35.97
2. Svilis/Pūķis (Mitsubishi Lancer Evo) +4,67
3. Čapkauskas/Šipkauskas (Mitsubishi Lancer Evo IX) +19.25
4. Grjazins/Ļebediks (Ford Fiesta S2000) +34,68
5. Bulancevs/Daņilova (Mitsubishi Lancer Evo X) +1:39,92
6. Kravčenko/Kuzminovs
(Mitsubishi Lancer Evo X) +1:51,79
7. Neikšāns/Aizsilnieks (BMW M3) +1:55,95
8. Jaunzems/Innuss
(Mitsubishi Lancer Evo VIII) +2:01,06
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png