profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņi pret latviešiem - kam īsti taisnība?

Mārtiņš Jankovskis 02.07.2012 - 14:12 Igauņi pret latviešiem - kam īsti taisnība?
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Īsi pirms rallijsprinta Gulbis 2012 Igaunijā notika Igaunijas autosporta federācijas sapulce, kur viena no sarunas tēmām bija - nelikumīga iepazīšanās ar trasi. Tiem, kas varbūt nezina, jāatgādina, ka pirms katra rallija posma organizatori izsludina aizliegtās teritorijas, kas rallija braucējiem ir aizliegtā zona un kurā tie līdz noteiktajam datumam nevar atrasties.

Kā ziņo autosport.ee, tad 5. jūnijā plkst. 11:25 Igaunijas rallija pirmā ātrumposma startā it kā redzēts Jānis Vorobjovs un Dmitrija Tagirova stūrmane Anna Zaveršinskaja. Jā, minētie cilvēki tur bija, un par to zināja visi, kam tas bija jāzina.

Šobrīd pēc minētajiem faktiem igauņu federācija sākusi veikt iekšējo pārbaudi, pēc kuras, savācot visus pierādījumus, tikšot pieņemts lēmums. Lai viestu skaidrību šajā, portāls Go4speed sazinājās gan ar Jāni Vorobjovu, gan ar Latvijas rallija komisijas vadītāju Jāni Krastiņu, kuri salika visus punktus uz 'i'.

''Mēs ar sacensību vadītāja atļauju bijām tajā vietā, kur Dmitrijs Tagirovs pagājušajā gadā iznīcināja mašīnu,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Jānis Vorobjovs. ''Mums bija visas atļaujas. Mums pat bija iedots speciāls maršruts, pa kuru mēs varam aizbraukt uz norādīto vietu. Šobrīd visa informācija no mūsu puses, gan no sacensību vadītāja, gan arī no trešajām personām, kuras ir ieinteresētās, lai mēs nepiedalītos Igaunijas čempionātā, ir iesniegta rallija komisijai.''


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Sazinoties ar Krastiņu, Jānis apstiprina Vorobjova teikto. ''Viss bija oficiāli saskaņots ar sacensību vadītāju. Viņi bija konkrēti vienā vietā, nevis kādā citā trases daļā. Jāsaprot tas, ka 5. jūnijā kaut ko darīt, kad sacensība paredzēta tikai 21. jūlijā, ir pilnīgi bezjēdzīgi,'' portālam atzīst Jānis Krastiņš.

Tikmēr pēc portāla rīcībā esošās neoficiālās informācijas, ļoti ieinteresēti Vorobjova ekipāžas diskvalifikācijā ir igauņu ''MM Motorsport'' komanda. Daļēji arī Krastiņa teiktais to apgalvo. ''Ziniet, Igaunijā nav lielākas problēmas, kā latvietis Igaunijas čempions. Tajā visā lietā vairāk ir emocijas,'' sarunu nobeidz Jānis.


"MM Motorsport" vadītājs Marko Martins.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tikmēr šobrīd aktīvi turpinās pieteikšanās Igaunijas rallijam. Uz šo brīdi (plkst. 14:30) dalību rallijam apstiprinājušas 116 ekipāžas, kuru vidū ir 16 ekipāžas no Latvijas. Kā pēdējais skaļākais pilots, kurš apstiprināja savu dalību šim rallijam, ir beļģu jaunais talants Tjerī Noivils, kurš aizvadītajā Jaunzēlandes WRC rallijā izcīnīja augsto piekto vietu.Ar pagaidu Igaunijas rallija sarakstu var iepazīties šeit
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png