profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lemans 350 sacīkstēs saspringta cīņa līdz pēdējiem metriem

Go4speed 06.08.2013 - 16:43 Lemans 350 sacīkstēs saspringta cīņa līdz pēdējiem metriem
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Svētdien, 4.augustā, Sporta kompleksā 333, jau ceturto reizi notika tradicionālās LeMans 350 komandu izturības sacīkstes kartingā, ko rīko Latvijā pazīstamais autosportists Haralds Šlēgelmilhs. Šogad uz starta stājās neredzēts skaits komandu - 19.

Sacīkstes, pateicoties gan lielajam dalībnieku skaitam, gan augstajam braucēju meistarības līmenim, izvērtās ļoti spraigas. Finišā, pēc gandrīz sešām stundām un nobrauktiem 350 apļiem, pirmās četras vietas šķīra vien 11,776 sekundes. Uzvaru izcīnīja  komanda no Krievijas "77 RUS Racing Team" ar Andreju Letu, Alekseju Golovkinu, Romānu Kirihinu un Mareku Štolcermani sastāvā.


Klasiskais Lemānas starts. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Otrie, finišā atpaliekot tikai par 0,139 sekundēm, finišēja itāļu "FTR Energy", kas pārstāvēja kartingu ražotājus Energycorse. Trešajā vietā, pēdējā aplī no līderpozīcijām veicot pēdējo obligāto braucēju maiņu, finišēja "Auto Alianse" ar vadošajiem amatieru kartinga kustības Openkart braucējiem Kristapu Grīnieku, Nilu Trapānu, Ingu Grasmani, Ivaru Strenci un Kārli Strazdiņu sastāvā. No viņiem tikai 5,8 sekundes atpalika Jelgavas komanda "Brokeri777.lv". Vienu apli mazāk par līderiem vieca piektajā vietā finišējusī Latvijas autosporta mediju Go4speed.lv un Ātruma Cilts veidotā komanda un "HAB - Haralda Atbalsta biedrība".

Specbalvu par ātrāko apļa laiku sacensībā saņēma „77 RUS Racing Team" dalībnieks Andreju Letu, kurš 97. aplī uzrādīja laiku 00:53.756, savukārt kā atraktīvākā komanda specbalvu saņēma komanda „"TT TIGERS".


Viens no svarīgākajiem brīžiem sacīkstēs - braucēju maiņa. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

"Lieliskais laiks un aizraujošās cīņas sacensības padarīja par lieliem kartinga svētkiem. Prieks, ka izdevās pieaicināt komandas no Itālijas un Krievijas, kā arī piedalījās spēcīgi pašmāju braucēji, par ko liecina līderu blīvais finišs. Šķiet šīs sacensības ir ieguvušas savu vietu Latvijas autosportā un noteikti tiks rīkotas arī nākamgad, strādāsim, lai pulcinātu vēl kuplāku dalībnieku skaitu un sacensības būtu vēl aizraujošākas," gandarījumu par paveikto izrāda rīkotājs Haralds Šlēgelmilhs.

Dalībniekiem pavisam kopā bija jāveic 350 apļi jeb 333 kilometri (apļa garums 950 metri). Katru komandu pārstāvēt varēja no četriem līdz astoņiem dalībniekiem. Vispirms notika kvalifikācijas braucieni, lai noteiktu starta kārtību. Kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja Krievijas komanda. Starts tika dots kā klasiskai lemānas sacīkstei pieklājas - ar skrējienu pāri trasei uz saviem spēkratiem. Sacīkstes laikā katrai komandai bija jāveic vismaz 16 braucēju maiņas un pašiem jāpilda degviela.

Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png