profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mārtiņam Seskam vairākas idejas par karjeras turpinājumu, tai skaitā WRC junioru ieskaitē

Go4speed 16.10.2018 - 09:28 Mārtiņam Seskam vairākas idejas par karjeras turpinājumu, tai skaitā WRC junioru ieskaitē
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: Martins Sesks Rally

Eiropas rallija čempionātā (ERČ) ERC Junior U27 klasē uzvaru šogad izcīnīja Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Par šo panākumu ekipāža nopelnīja 100 000 eiro lielu naudas balvu, kas jāizmanto, lai startētu ar pilnpiedziņas automašīnu ERC Junior U28 klasē, braucot ar R5 automašīnu.

''Lai arī sapnis par uzvarētu ralliju “mājas trasē” palika nepiepildīts, daudz svarīgāk bija nekļūdīties, nepazaudēt jau sasniegto un izcīnīt uzvaru ERC3 klasē. Saskaitot kopā visus izcīnītos titulus un kausus, īsti nevaram sūdzēties par padarīto darbu šajā sezonā. Taču man vēl jāiemācās pierast pie lielas mediju un skatīju uzmanības klātienē, lai varētu izbaudīt katras sacensības. Ar tik lielu sabiedrības interesi sastapos pirmo reizi dzīvē. Šobrīd šķiet, ka visam notikušajam spēšu tā kārtīgi noticēt tikai pēc apbalvošanas, kas notiks Parīzē decembra sākumā. Jau nākamnedēļ sāksim plānot nākamo sezonu, jo mērķu man ir daudz,” tā pēc sacensībām izteicās Mārtiņš.

Pirmdienas vakarā Sesks raidījumam "Sporta studija" apstiprināja, ka par nākotnes plāniem vēl nav sācis domāt, taču ir varianti, kur varētu turpināt braukt.


Foto: Martins Sesks Rally

''Nākamais solis ir neapstāties un progresēt kā personībai un pilotam. Lielo komandu bosi grib, lai braucējiem tas progress ir nepārtraukti, un uz to ir jāiet. Par nākamo gadu vēl nezinu, jo tik tikko ir noslēdzies šis čempionāts. Mēs vēl neesam sākuši konkrētus darbus. Ir pāris idejas, kur varētu turpināt karjeru – var palikt šajā pašā ERČ Junior U27 klases čempionātā, var kāpt augstāk un braukt ar R5 klases auto. Tāpat ir arī pasaules rallija čempionāts junioru ieskaitē. Virzienu ir daudz, bet ir jāpaiet nelielam laikam un jānomierinās pašiem, lai var sākt strādāt tālāk," raidījumam atklāj Mārtiņš Sesks.

Atgādināsim, ka Vācijas WRC posma laikā par Sesku ļoti atzinīgi izteicās WRC komentētājs un rallija pasaulē zināmais Julians Porters. ''Mārtiņš Sesks - kas par puisi viņš ir. Viņš būs pasaules rallija čempions (WRC) nākamajos desmit gados. Viņš ir perfekts modelis. Viņš ir sponsoru sapnis, tāpat kā Andreas Mikelsens. Viņš labi izskatās, viņš ir burvīgs. Viņa angļu valoda ir perfekta. Un viņš māk braukt ar rallija mašīnu - viņš būs pasaules rallija čempions,'' Sesku WRC Live tiešraidē slavēja bijušais rallija braucējs un ilggadējais rallija komentētājs Julians Porters.

Jautāts, kādas bija Mārtiņa emocijas pēc šādām uzslavām, liepājnieks atzina, ka "Ja godīgi, tad tajā vakarā nevarēju īsti aizmigt. Protams, ka ir ļoti patīkami dzirdēt, ka tādi cilvēki kā Julians, kurš autosporta sabiedrībā tiek dēvēts par rallija guru, tā izsakās. Tas ir augsts novērtējums, taču par to ir pāragri vēl runāt. Mēs esam tikko braukuši ERČ Junioru ieskaitē, un, lai nokļūtu WRC čempionātā, līdz tam vēl ir tāls ceļš ejams un ir jāsakrīt daudz kārtīm. Protams, tas nav nekas neiespējams un es nesaku, ka to nevar izdarīt, jo tāds ir mans mērķis uz kuru es eju, bet, kad un kā tas notiks, par to ir pāragri runāt. Lai brauktu WRC, ir jāsakrīt daudzām lietām. Ar ātru braukšanu, labu runāšanu kamerās un smaidīšanu vien nepietiks. Protams, ka šāds tituls var palīdzēt turpmākajā karjerā, bet ar vienu šādu titulu vienā gadā nepietiks," nobeidz Sesks, kurš Liepājā izcīnīja arī trešo Latvijas čempiontitulu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png