profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis nākamgad pārstāvēs SRT komandu Eiropas rallija čempionātā (FOTO)

Go4speed 16.12.2014 - 11:42 Sirmacis nākamgad pārstāvēs SRT komandu Eiropas rallija čempionātā (FOTO)
Ralfs Sirmacis kopā ar jauno stūrmani Artūru Šiminu. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Trīskārtējais Latvijas rallija R2 klases čempions Ralfs Sirmacis nākamgad SRT komandas sastāvā startēs Eiropas rallija čempionātā (ERČ), pārstāvot Latviju junioru ieskaitē 2WD klasē.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Pēdējās trīs sezonas Ralfs Sirmacis kopā ar Māri Kulšu triumfēja Latvijas rallija čempionātā R2 klasē. Gan pēc paša sportista, gan tuvu stāvošu cilvēku domām, jaunā sezona ir īstais laiks startam ārpus Latvijas robežām.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

„Man jau sen bija mērķis startēt ārpus Latvijas. Pēc šīs veiksmīgās sezonas sākām sarunas ar vairākām komandām, no kurām Ģirta Krūzmaņa piedāvājums bija vislabākais. SRT komanda ir startējusi Eiropā, tādējādi uzkrājusi lielu un bagātīgu pieredzi, kas šāda līmeņa sacensībās ir ļoti svarīgi," stāsta Ralfs Sirmacis, kurš iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja LMT Autosporta Akadēmijas komandu. „Pēc vairākām sarunām vienojāmies, ka nākamgad pārstāvēšu SRT komandu kopā ar Vasīliju un Nikolaju Grjaziniem. Manā rīcībā būs jaunā Peugeot 208 R2 automašīna, ar kuru startēsim visos sešos ERČ junioru ieskaites posmos. Treniņu nolūkos, lai papildus krātu pieredzi, startēsim arī Latvijā, kur brauksim ar pilnpiedziņas mašīnu," turpina Sirmacis, kurš piebilda, ka bez sacensībām ERČ vēl plānojas vairāki testi sacensību norises vietās, lai katram rallijam varētu sagatavoties vēl labāk.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Tāpat Sirmacis atklāja, ka nākamajā sezonā viņam būs jauns stūrmanis - Artūrs Šimins, kurš rallijā ir braucis vairākas sezonas. „Protams, gribu pateikt lielu paldies LMT Autosporta Akadēmijai, kas mani ir izaudzinājusi tik tālu, lai varu startēt augstākā līmenī. Tāpat gribu teikt lielu paldies Ģirtam Krūzmanim par doto iespēju, kuru noteikti centīšos attaisnot. Ņemot vērā balvu, kas pienāksies uzvarētājam (apmaksāta 2016.gada sezona ar R5 automašīnu), mana motivācija ir ļoti augsta," nobeidz Sirmacis, kurš šobrīd ir sācis gatavoties jaunajai sezonai, piedaloties stenogrammas treniņos.


Ralfs Sirmacis kopā ar stūrmani Māri Kulšu izcīnījis trīs Latvijas čempiona titulus R2 klasē. Publicitātes foto

Arī SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis bija priecīgs, ka izdevies vienoties ar šī brīža ātrāko Latvijas R2 klases braucēju. „Sadarbība ar Ralfu ir aizsākusies pati no sevis, sakrītot vairākiem apstākļiem. Mūsu SRT komanda Eiropā ir guvusi lielu pieredzi un vērtīgas zināšanas, ko mūsu kopīgo mērķu vārdā esam gatavi dot Ralfam. Arī pats sportists ir gatavs jauniem izaicinājumiem, tāpēc mēs esam pārliecināti par ļoti labu rezultātu," stāsta Ģirts Krūzmanis. „Ralfu, tāpat kā Vasīliju un Nikolaju, iespēju robežās redzēsim arī Latvijā. Liekam lielas cerības uz Ralfu arī nākotnē, tāpēc viņam dosim iespēju trenēties ar jaunu Mitsubishi Lancer Evo IX R4, lai sportists pamazām pierastu pie lielāka ātruma," turpina Ģirts Krūzmanis.


Ar šo mašīnu Latvijā brauks Sirmacis/Šimins. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Lai arī Ralfam ar Artūram nākamā sezona sniegs absolūti jaunu pieredzi, Ģirts atklāja, ka mērķis ekipāžai būs pats augstākais. „Mērķis ir tikai viens. Mēs nebrauksim piedalīties, bet gan uzvarēt," nobeidz Krūzmanis.
Komentāri
marco78 16.12.2014 18:41
Prieks, ka vismaz vienam no jaunajiem, kuri izgājuši akadēmiju, ir izdevies tikt nākošajā līmenī.
LV ir vairākas komandas kuras varētu uzņemties rūpes par jaunajiem.
faateris 16.12.2014 14:14
Lieliska ziņa!!! Lai veicas!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png