profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Klāt trešais 'Formula Drift' posms, Blušam izdodas novērst tehniskas problēmas (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 05.06.2015 - 14:19 Klāt trešais 'Formula Drift' posms, Blušam izdodas novērst tehniskas problēmas (FOTO)
Foto: superstreetonline.com

Šajā nedēļas nogalē, Floridas štatā, Orlando pilsētā norisināsies trešais “Formula Drift” posms, kuram gatavs ir arī “HGK Motorsport” komandas braucējs Kristaps Blušs. Orlando spīdveja trases “ovāls” no braucējiem prasīs tuvas sānslīdes sienai, lai gūtu pietiekoši labus rezultātus.

Kristaps aizvadījis pirmos treniņus un piedzīvojis pirmo ķibeli, to tik pat ātri atrisinot. ''Mūsu ātrumkārbas remontdaļas ieradās ātrāk, kā bijām gaidījuši! Respekts un liels paldies Krisam Forsbergam (Chris Forsberg, pagājušā gāda “Formula Drift” čempions) un “MA Motorsports” par problēmas atrisināšanu. Esam atpakaļ spēlē, lai viss notiek!” par veiklo ātrumkārbas remontu savā Instagram kontā izteicās “HGK Motorsport”.


Foto: instagram.com/hgkmotorsport

Neveiksmīgākas šīs sacīkstes izrādījušās Kristapa komandas biedram Sergejam Kabarginam (Sergey Kabargin), kurš piedalās “PRO2” klases sacīkstēs un kura automašīnu uz šīm sacīkstēm salabot nebūs iespējams. ''Korvetes piekare izvēlējās neļaut man gūt panākumus,” par problēmām ar automašīnas piekari izteicās Sergejs un komentēja, ka šīs sacīkstes viņam iet secen.

Pagājušajās sacīkstēs bija vērojami vairāki negaidīti pavērsieni, kas ievērojami izmainīja sezonas pjedestāla izkārtojumu – šobrīd pirmajā vietā ar 44 punktu pārsvaru atrodās Aurimas ‘Odi’ Bakchis, kuram seko pagājušā gadā vicečempions Fredriks Asbo, atstājot aiz sevis čempionu Krisu Forsbergu. Un tikai trīs punktu intervālā Forsbergam seko Raiens Turks un Kens Guši, kas nozīmē to, ka turpmākās sacīkstes braucējiem ir ļoti svarīgas un katra kļūda izmaksās dārgi.


Aurimas ‘Odi’ Bakchis pirmajos treniņos parādījis efektīvus braucienus, Foto: instagram.com/formulad

Šogad trešais raunds norisināsies jaunā “Orlando Speedway” konfigurācijā, kuru organizatori nosaukuši par “Uncharted teritory” (tulkojumā no angļu valodas – neapzīmētā teritorija). Nu jau vairākus gadus drifts attīstījies tik tālu, ka automašīnas spēj attīstīt pietiekoši lielu jaudu, lai šķērsām izbrauktu visu ovāla līkumu. Vērtēšanas punkti pirmajā ovāla līkumā izvietoti maksimāli tuvu trases ārējai daļai, tāpēc braucējiem neatliek nekas cits kā riskēt, šļūcot ar automašīnas aizmugurējo daļu gar betona sienām.

Kvalifikācijas braucieni norisināsies jau šovakar, 5. jūnijā. Tandēmu braucieni būs vērojami rītvakar, 6. jūnijā.

Pilna sacīkšu programma pēc Latvijas laika:
Piektdiena - kvalifikācija PRO klasei, sacensības PRO2 klasei:
19:00 – 22:00 – PRO klases kvalifikācijas braucieni
23:30 – 23:45 – PRO klases kvalifikācijas rezultātu paziņošana
00:00 – 01:00 – PRO2 klases iesildīšanās braucieni
1:30 – 3:15 – PRO2 klases TOP 16 tandēmu braucieni

Sestdiena – sacensības PRO klasei:
20:40 – 22:30 – TOP 32 braucieni
00:00 – Sacensību atklāšana
00:30 – TOP 16 braucieni līdz pat fināliem
2:30 – 3:00 – Noslēgšanas ceremonija

Sacīkstēm būs iespejams sekot līdzi tiešraidē, kura atrodama www.formulad.com mājaslapas “Live” sadaļā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png