profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas drifta sacensību nesaprotamā tandēmu izloze nav labvēlīga latviešiem

Kārlis Ozoliņš 13.04.2015 - 13:59 Lietuvas drifta sacensību nesaprotamā tandēmu izloze nav labvēlīga latviešiem
Jānis Eglīte. Foto: Linas Žemgulis

Svētdien Lietuvā ''Žalgiris'' arēnā norisinājās ''Arena Motor Show'', kur daļu no pasākuma sastādīja arī drifta sacensības. Paši lietuvieši šo pasākumu sauc par ''Lietuva pret Eiropu”, kur arī šogad spēkiem mēroties bija ieradušies arī drifteri no Latvijas.


Jānis Eglīte pret Ingusu Jēkabsonu. Foto: Linas Žemgulis

Visvairāk skatītājus mulsināja dīvainā tandēmu izloze, kad tie netika izvēlēti pēc kvalifikācijas rezultātiem, jo tādas kvalifikācijas vienkārši nebija. Notika vairāki treniņu braucieni un pēc tiem braucēji tika salikti tandēmos – Jānis Eglīte cīnījās pret Ingusu Jēkabsonu, Vents Pečaks pret Edmundu Ērgli un tikai Kristaps Sapals varēja cīnīties pret lietuvieti Dariusu Kepežinskas (Darius Kepežinskas).


Venta Pečaka pilotētais Nissan 350z, foto: 98.lt

No Top 16 tālāka tika Ingus, izslēdzot Eglīti, un Pečaks, kurš izslēdza Ērgli. Tikmēr Sapals zaudēja lietuviešu drifterim Dariusam. Top 8 latviešiem noslēdzas neveiksmīgi – arī Jēkabsonu izslēdz Dariuss Kepežinskas, bet Pečaku izslēdza Benediktas Čirba, kas nozīmēja to, ka latviešiem sacīkstes bija beigušās ļoti ātri.


Benediktas Čirba vadītais Nissan pēc avārijas,Foto: Matulaitis.lt

Ne tik veiksmīgi pēc uzvaras pret Pečaku sacensības noslēdzās lietuviešu braucējam Čirbam, kad līkumā viņš ieslīdēja pārāk ātri un ar automašīnas aizmuguri atsitās pret betona sienu, pēc tam sasitot arī automašīnas priekšgalu. Čirbas pilotētais Nissan pēc sadursmes nebija braucams, tāpēc arī viņam sacensības bija beigušās.


Foto: Linas Žemgulis

Pjedestālu sadalīja Lietuvas drifteri. Pārāks par visiem sacensību beigās izrādījās iepriekšminētais Dariuss Kepežinskas, aizsūtot mājās divus latviešus un pārējos konkurentus.


Arena Motor Show drifta uzvarētājs Darius Kepežinskas (#07) pret Sapalu. foto: 98.lt

Fināla cīņā Dariuss uzvarēja drifteri Ģediminu Levickas, trešajā vietā ierindojās Andrius Vasiliauskas, bez medaļas atstājot Andrius Čibirka.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png