profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijā pabijušais drifteris būvēs ekskluzīvu drifta auto (FOTO)

Artūrs Virbulis 13.10.2014 - 19:53 Latvijā pabijušais drifteris būvēs ekskluzīvu drifta auto (FOTO)
Norvēģu drifteris Joahims Vāgārds. Foto no personīgā arhīva.

Pēdējos gados drifts ir attīstījies straujos tempos, un Latvijas un Eiropas trasēs redzam arvien jaunākus un ekskluzīvākus spēkratus. Tomēr Biķerniekos vairākkārt pabijušais norvēģis Joahims Vāgārds drifta auto latiņu ir pacēlis jaunā līmenī - viņš nākamgad sacensībās startēs ar pilnīgu jaunu 4. sērijas BMW.

Šis modelis pagājušā gada beigās aizstāja 3. sērijas kupeju, līdz ar to tas uzskatāms par pilnīgi jaunu modeli un starptautiskās drifta sacensībās šis auto vēl nav redzēts. Tomēr Vāgārdam tas nav šķērslis, jo viņš pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā Oslo auto šovā paziņoja par to, ka kopā ar sponsoru „GS Bildeler" un „Sonar" riepu atbalstu šoziem plāno uzbūvēt pilnīgi jaunu, 2015. gada 4. sērijas BMW.


Vāgārda jaunā drifta auto skice. Foto no personīgā arhīva.

Pēdējos gadus Vāgārds driftā startējis ar Mazda RX-7, tomēr augustā notikušajā Drift Allstars Igaunijas posmā viņš piedzīvoja spēcīgu avāriju, kuras laikā auto virsbūve tika neatgriezeniski sabojāta. Norvēģu pilots atzinis, ka vislabprātāk dzinēja telpā redzētu 5,0 litru V10 (S85B50) no BMW M5 (E60), kādu savā Subaru Impreza izmanto arī Edmunds Ērglis, tomēr lielo izmaksu dēļ visdrīzākais dzinēja risinājumi tiks pārņemti no iepriekšējā drifta auto.

RX-7 zem dzinēja pārsega atradās amerikāņu LS sērijas V8, tādējādi sagaidāms, ka arī 4. sērija tiks apveltīta ar to pašu LS sērijas agregātu. Iespējamie jaudas rādītāji vēl netiek minēti, tomēr, ņemot vērā pēdējo gadu PRO drifta auto jaudas, auto attīstīs vismaz 500-600 zirgspēkus. Par tehniskajiem risinājumiem pagaidām vēl daudz nav teikts, tik vien, ka būs „quick change" aizmugurējais diferenciālis, t.i. ar ātri maināmu zobratu attiecību.


Vāgārds ar veco Mazda RX-7 Drift Allstars parādē Rīgā. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ja par automašīnas izpildījumu šobrīd vēl tiek padomāts, tad skaidrs ir nākamās sezonas plāns - Vāgārds plāno aizvadīt pilnu Drift Allstars sezonu, tāpat arī papildus piedalīties visos Gatebil festivālos. Tomēr viņš skaļi izteicis arī savu sapni: nākotnē startēt pasaulē spēcīgākajā drifta seriālā - ASV notiekošajā Formula Drift.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png