profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas drifta čempionāta posmā uzvar Ulass, Cīrulim ļoti strīdīgs zaudējums (FOTO)

Artūrs Virbulis 21.07.2014 - 12:25 Latvijas drifta čempionāta posmā uzvar Ulass, Cīrulim ļoti strīdīgs zaudējums (FOTO)
Ēriks Ulass. Foto: Olafs Ezertēvs

Sestdien, 19. jūlijā, Pērnavas trasē, Igaunijā, vienlaikus norisinājās notikumiem bagāti Latvijas un Igaunijas drifta čempionātu ceturtie posmi. Igaunijas ieskaitē uzvaru izcīnīja jaunais igaunis Harolds Valdma, savukārt par Latvijas posma uzvarētāju kļuva kopvērtējuma līderis Ēriks Ulass.

Piektdienā Pērnavā tika aizvadīti brīvie treniņbraucieni, savukārt sestdienā notika kvalifikācija un finālbraucieni. Jāatzīmē, ka paralēli PRO klasei startēja arī igauņu Pro-Street ieskaite (Latvijas ProAm ekvivalents), kurā latviešus 22 pilotu konkurencē pārstāvēja Gatis Babris. Pēc pārliecinošas uzvaras kvalifikācijā Babris arī tandēmu braucienos turpināja demonstrēt lielisku sniegumu, izcīnot savu pirmo uzvaru drifta sacensībās.


Gatis Babris. Foto: Olafs Ezertēvs

Arī PRO klases kvalifikācijā uzvara latviešu rokās, jo šeit labākais Ivo Cīrulis, aiz sevis atstājot igauņu pilotus. Finālbraucieniem kvalificējās visi seši Latvijas PRO braucēji, t.i. Cīrulis, Ulass, Edmunds Ērglis, Oskars Brediks, Edgars Jenčs un Jānis Butāns. Jāatzīmē, ka Igaunijā uz starta neizgāja Ingus Jēkabsons, kurš šajā nedēļas nogalē svinēja kāzas, tāpat arī nestartēja Kristaps Sapals un Raivis Graudiņš, kuri abi bija uzaicināti uz iepriekšminētajām Jēkabsona kāzām.

Lai arī PRO klasē kopā startēja 23 braucēji, tika izveidota TOP 32 finālbraucienu egle, kas nozīmēja, ka kvalifikācijas pirmie vienpadsmit jau automātiski iekļuva TOP 16 klasē. TOP 32 braucienus aizvadīja divi latvieši, no kuriem Jenčs tika galā ar igauņu pretinieku, savukārt Butānam nācās atzīt cita igauņa pārākumu.


Ivo Cīrulis. Foto; Olafs Ezertēvs

PRO klases TOP 16 tandēmu braucieni iesākās ar ļoti strīdīgu dueli, kurā tiesneši cīņā starp Cīruli un Eduardu Vahemetu lēma igaunim par labu. Kas bija noticis? Cīrulis vadošajā braucienā pamatīgi atrāvās no Vahemeta, kas pēc jaunākajām tiesāšanas metodēm būtu nozīmējis nulli igauņu pilotam. Savukārt otrajā braucienā Vahemets iemetiena laikā pamatīgi sabremzējās, liekot turpat blakus esošajam Cīrulim iztaisnot mašīnu.

Tiesneši atzina, ka pašu iemetiena brīdi viņi līdz galam nevarēja redzēt, un tā kā uz Cīruļa protestēšanas brīdi nebija pieejams video materiāls, kurā redzama igauņa sabremzēšanās, tad tiesneši savu lēmumu nemainīja un atstāju uzvaru igaunim Vahemetam. Nākamajā TOP 16 duelī Ērglis pārspēja Brediku, Ulass interesantā cīņā, kuras laikā konkurentam salūza auto, uzvarēja igauni Jako Pino, savukārt Jenčs piedzīvoja zaudējumu pret vēlāko sacensību uzvarētāju Haroldu Valdmu.


Edmunds Ērglis sekojot Eduardam Vahemetam. Foto: Olafs Ezertēvs

Tādējādi labāko astotniekā no latviešiem iekļuva Ulass un Ērglis, kuriem attiecīgi bija jābrauc pret Alanu Letu un jau iepriekš minēto Eduardu Vahemetu. Lai arī pirmajā braucienā kļūdījās gan Ulass, gan Lets, otrajā braucienā igaunis kļūdījās vēlreiz un pusfinālā iekļuva latvietis. Ērgļa un Vahemeta duelī Ērglis nobrauca ievērojami labāk un tiesneši par uzvarētāju nosauca latviešu pilotu.

Tomēr Vahemets pēc šī lēmuma devās pie tiesnešiem protestēt, sakot, ka Ērglis izbraucis no trases. Jāatzīst, ka Ērglis bija uzbraucis uz trases apmales, tomēr no trases neizbrauca un smiltis gaisā neuzcēla, kas nozīmēja, ka tiesneši savu lēmumu nemainīja un atstāja uzvaru latviešu braucējam.

Pusfinālā Ērglim pretī stājās Harolds Valdma, kurš savā vadošajā braucienā nespēja atrauties no Ērgļa, tomēr latvietis nedaudz izbrauca no trases, kas attiecīgi nozīmēja 0 punktus. Sekojot Valdma ieturēja palielu distanci, tomēr pirmajā braucienā iegūtie punkti ļāva viņam iekļūt finālā.


Ēriks Ulass pret Haroldu Valdmu. Foto: Olafs Ezertēvs

Otrajā pusfinālā Ulass vadošajā braucienā pret Taavi Toomara spēja atrauties, savukārt sekojošajā braucienā igaunim pirmajā līkumā piebrauca tik tuvu, ka nedaudz uzsita pa konkurentu spēkratu. Šī sadursme gan neiztraucēja abu pilotu sānslīdes, līdz ar to par šādu efektīvu sniegumu uzvara tika piešķirta Ulasam.

Cīņā par trešo vietu atkal skaistāku sekojošo braucienu pret Toomaru demonstrēja Ērglis, kas deva viņam arī uzvaru un ļāva kāpt uz pjedestāla gan Latvijas, gan Igaunijas ieskaitēs. Finālā tuvāk savā sekojošajā braucienā bija Valdma, līdz ar to viņam pelnīta uzvara pār Ulasu. Latviešu braucējam gan nebija par ko skumt, jo Latvijas ieskaitē viņam pirmā vieta un nostabilizēšanās arī kopvērtējuma pirmajā vietā.

Latvijas drifta čempionāta 4. posma rezultāti:
1. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30)
2. Edmunds Ērglis, Subaru Impreza
3. Rait Lember, BMW 340 (E36)

Igaunijas drifta čempionāta 4. posma rezultāti:
1. Harolds Valdma, BMW 3. sērija (E46)
2. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30)
3. Edmunds Ērglis, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png