profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC treniņā Biķerniekos neiztiek bez avārijām (FOTO)

Artūrs Virbulis 02.05.2014 - 20:59 EEDC treniņā Biķerniekos neiztiek bez avārijām (FOTO)
Alekseja Golovņas auto pēc avārijas. Foto: Go4speed

Šodien, 2. maijā, Biķernieku trasē tika aizvadīti oficiālie Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) pirmā posma treniņi. Uz starta stājās gan pašmāju piloti, gan arī ārzemju zvaigznes, kuras treniņa laikā parūpējās par vairākām avārijām.

Lai arī visu dienu spīdēja saule, laika apstākļi skatītājus nelutināja, jo ārā valdīja vējš un aukstums. Sportistiem gan tas netraucēja un viņu sacīkšu auto šāds laiks pat bija labāks nekā karsta svelme.


Raimonda Tihonova auto. Foto: Go4speed

Viens auto gan arī pie šādiem laika apstākļiem pieteica streiku - neilgi pirms treniņa beigām savu darbu uzteica Raimonda Tihonova Nissan 200SX esošais V8 agregāts. Jāatzīmē, ka līdz tam brīdim Tihonovs trasē rādīja atzīstamu sniegumu.

Treniņa sākumā trasē labāko sniegumu trasē rādīja tādi pašmāju piloti kā Raivis Graudiņš, Ingus Jēkabsons, Kristaps Sapals un Artūrs Mihailovs, tomēr tas bija līdz brīdim, kad trasē parādījās pēdējo gadu spēcīgākie Austrumeiropas piloti. Iespaidīgas sānslīdes ar pamatīgiem dūmu mutuļiem rādīja gan Gvido Elksnis, gan polis Pāvels Trela, tomēr dienas labākā driftera tituls šodien noteikti pienācās Kristapam Blušam.


Ingus Jēkabsons labo savu auto pēc sadursmes ar Juha Rintanenu. Foto: Go4speed

„Treniņš pēc garās ziemas labs. Mašīna tik pat laba kā pagājušajā gadā, jaudīga, kontrolējama un baigais prieks," prieku par izdevušos treniņu neslēpj Kristaps Blušs. Norādot uz to, ka viņa sniegums bija ļoti pārliecinošs un taujāts par to, kurš viņam varētu lielākais konkurents, „HGK" pilots iebilst, ka „nu nē, ir tas pats Gvido (Elksnis), vēl Cīrulis pievienosies ar Ķezi, arī Trela un Juha (Rintanens), tā kā konkurence netrūkst". Mērķis gan, protams, esot veiksmīgi uzsākt sezonu un tā arī turpināt.

Gluži pretēji izgāja krievu pilotam Sergejam Kabarginam un ukraiņu drifterim Aleksejam Golovņam, kuri abi neatkarīgi viens no otra, dodoties uz startu, piedzīvoja avārijas Biķernieku mežā. Ja Kabargina auto bojājumi nebija tik lieli, tad Golovņam diezgan pamatīgi cieta auto kreisais aizmugurējais stūris.


Sergeja Kabargina auto avārijas vietā. Foto: Vents Pečaks

Visiem skatītājiem gan bija redzama cita sadursme, kad pirmajā līkumā saskārās soms Juha Rintanens un Ingus Jēkabsons. Pagājušā gada Drift Allstars čempions esot pamatīgi sabremzējies, tādēļ Jēkabsonam, kurš bija turpat aiz Rintanena, nebija vairs kur likties un nonāca līdz kontaktam. Izskatās gan, ka visi iepriekšminētie rītdienas sacīkstēs varēs startēt.

Jautājums par startēšanu rītdienas EEDC posmā ir diviem citiem latviešu braucējiem, kuri piektdienas treniņā nemaz neparādījās. Publikas favorīts Ivo Cīrulis šodien uz jaudas stenda regulēja savu jauno 3. sērijas (E46) BMW, tomēr tā laikā salūza aizmugurējais reduktors.


Ivo Cīruļa jaunais drifta BMW. Foto no personīgā arhīva.

Cīrulis atzina, ka darīs, ko varēs, lai rīt Rīgā startētu, tomēr 100% drošība par to neesot. Tikmēr Elvija Ķeža 3. sērijas (E46) BMW esot problēmas ar elektrību, tādēļ viņš vēl nezināja teikt, vai rīt varēs iziet uz starta.

Sacensību atklāšana sestdien, 3. maijā, paredzēta 14:00, savukārt ieeja skatītājiem būs atvērta jau no 12:00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png