profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Amerikāņu zvaigzne jūsmo par ātro Biķernieku trasi (FOTO)

Artūrs Virbulis 13.06.2013 - 19:42 Amerikāņu zvaigzne jūsmo par ātro Biķernieku trasi (FOTO)
Raiens Turks darbībā. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien Biķernieku trasē, gatavojoties Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) 3. posmam, norisinājās privātie treniņi. Lai arī dienas centrālā persona bija amerikāņu Formula D zvaigzne Raiens Turks, par šovu parūpējās vairāki citi braucēji.

Treniņā dalību ņēma Gvido Elksnis un Kristaps Blušs, igaunis Harolds Valdma, „Evil Empire" un „HELL" krievu brigāde Maksims Tvardovskis, Fēlikss Čitipakhovjans, Sergejs Kabargins un Vjačeslavs Kalašņikovs, kā arī, protams, amerikānis Raiens Turks. Sākotnēji gan Turks trasē vēl nedevās, jo viņa automobilim - HGK Kit Car - tika veikti dažādi uzlabojumi.


Gvido Elkšņa auto pēc avārijas. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tomēr par garlaicību trasē sūdzēties nevarēja, jo piloti, cenšoties izspiest maksimumu, vairakkārt pārkāpa savas robežas. No trases izlidoja gan Valdma, gan Kalašņikovs, kuru automobiļiem pēc tam bija jāveic lielāki vai mazāki remontdarbi. Savukārt Elksnim avārija ar Kabarginu - Elksnis trases vidū sagriezās, bet Kabargins, nespējot izvairīties no sadursmes, uzslīdēja Elkšņa auto priekšējai labajai pusei. Abiem treniņš bija beidzies, tomēr Gvido bija apņēmības pilns balstiekārtas defektus novērst un jau rītdien atsākt treniņus.

Dienas otrajā pusē pirmo reizi trasē devās arī Raiens Turks, kurš jau sākot ar pirmajiem braucieniem demonstrēja atzīstamu sniegumu. Varēja redzēt, ka viņam vēl jāaprod ar sev svešo un specifisko automobili, kā arī jāapgūst sarežģītā Biķernieku trases konfigurācija. Pēc pirmajiem braucieniem aicinājām Turku uz nelielu sarunu par pirmajiem treniņa iespaidiem.


Fēlikss Čitipakhovjans. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Automašīna ir lieliska, ļoti labi uzbūvēta, īsta dūmu mašīna. Sen nebiju braucis ar auto, kuram ir tik liels leņķis, tādēļ bija jautri uz priekšu skatīties caur sānu, nevis priekšējo logu. Trase? Trase ir lieliska. Tā ir ātra un visu trasi braucu ar līdz galam nospiestu gāzes pedāli," pirmajos iespaidos par HGK Kit Car un Biķernieku trasi dalās Raiens Turks.

Taujāts par šīs nedēļas nogales mērķiem, Formula D zvaigznes atbild, ka „cerams, ka būšu pirmais (smejas). Ja izmainīsim pāris regulējumus un es auto jutīšos komfortabli, tad tas ir iespējams. Galvenais mērķis gan, protams, ir gūt prieku, jo, ja tu negūsti prieku no tā, tad nav vērts braukt". Noraugoties uz pārējo treniņa dalībnieku sniegumu, Turks atzīst, ka konkurence ir visai spēcīga.


Sarunā ar Raienu Turku. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Rīt, t.i. piektdien, Biķernieku trasē no 12:00 līdz 19:00 norisināsies oficiālie treniņi, kuri būs atvērti skatītājiem. Ieejas maksa - 2 lati. To noteikti ir vērts samaksāt, jo piektdienas treniņā piedalīsies visi sestdienas sacensību dalībnieki, kas noteikti jau treniņos parūpēsies par iespaidīgu šovu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png