profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristapam Blušam lieliska debija ar jauno auto Austrumeiropas drifta čempionātā Minskā (FOTO)

Artūrs Virbulis 03.06.2013 - 06:40 Kristapam Blušam lieliska debija ar jauno auto Austrumeiropas drifta čempionātā Minskā (FOTO)
Kristaps Blušs. Foto: HGK

Svētdien, 2. jūnijā, Baltkrievijā norisinājās Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) otrais posms, kurā dalību ņēma arī spēcīgākie Latvijas drifta meistari. Vislabāko sniegumu no mūsējiem Minskas lidlaukā uzrādīja Kristaps Blušs, kurš pie sava jaunā drifta auto stūres izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien bijušajam „Evil Empire" pilotam Maksimam Tvardovskim.

Bez Bluša uz EEDC otro posmu bija devušies arī Jānis Eglīte, Gvido Elksnis, Elvijs Ķezis un Vents Pečaks. Spēcīgajā dalībnieku sastāvā visiem latviešiem izdevās kvalificēties fināliem, kas sākās ar TOP 32 braucieniem. Pečaks iekļuva starp TOP 16, tomēr tur viņam nācās piekāpties Ņikitas Šikova priekšā, kurš vēlāk izcīnīja trešo vietu. Ķezim jau TOP 32 pretī stājās pagājušā gada čempions Dmitrijs Iļjuks, pret kuru Elvijs sagriezās. Par zināmu latviešu „atriebību" parūpējās Eglīte, kurš TOP 16 tandēmos izslēdza Iļjuku.


Gvido Elksnis. Foto: Gundars Miks, HGK Racing

Tur Eglīte sastapās ar Blušu, līdz ar to ¼ finālā bija vērojama principiāla cīņa. Pirms sacensībām Blušs intervijā bija atzinis, ka braucējs, kuru viņš visvairāk šogad grib uzvarēt, ir tieši Eglīte. Un tas viņam arī izdevās, tādējādi kā vienīgais latvietis iekļūstot pusfinālā. Elksnis finālos bija aizcīnījies līdz labākajam astotniekam, tomēr tur viņam pretī stājās vēlākais uzvarētājs Tvarodvskijs, kurš izrādījās pārāks.


Uzvarētājs Maksims Tvardovskijs. Foto: matulaitis.lt

Līdz ar to par pirmo vietu savā starpā sacentās Tvardovskijs un Blušs. Pirmajā braucienā krievu pilots pieļāva vairākas kļūdas, tomēr tādas otrajā braucienā bija arī Blušam. Latviešu līdzjutēji uzskatīja, ka bija nepieciešams pārbrauciens, tomēr tiesneši lēma par labu Tvardovskijam, kurš tika kronēts par EEDC 2. posma uzvarētāju. Trešo vietu izcīnīja Ņikita Šikovs.

„Mans fināls jau bija ar Jančuku (red.piez. Jāni Eglīti) ¼ finālā (smaida). Mašīna pārspēja manas cerības un uz pusfināliem jau bija iebraucies. Esam gājuši garu ceļu, lai viss būtu perfekti, tādēļ gandarījums ir ļoti liels," priecīgs par savu jauno auto un otro vietu ir Kristaps Blušs, kurš piebilst, ka „EEDC līmenis rullē, un prieks, ka esmu daļa no tā. Tiekamies 15. jūnijā Rīgā".

EEDC 2. posma rezultāti:
1. Maksims Tvardovskijs, Nissan Skyline (R34)
2. Kristaps Blušs, BMW 3. sērija (E46)
3. Ņikita Šikovs, Nissan 200SX (S14)
4. Aleksejs Golovņa, Nissan 200SX (S13)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png