profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas drifta čempionāta posmā triumfē igauņi (VIDEO)

Artūrs Virbulis 01.06.2013 - 23:13 Latvijas drifta čempionāta posmā triumfē igauņi (VIDEO)
Uzvarētājs Eduards Vahemets. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Sestdien, 1. jūnijā, "Laitse Rally Park" trasē Igaunijā risinājās Latvijas drifta čempionāta otrais un Igaunijas drifta čempionāta trešais posms. Sacensībās triumfēja igaunis Eduards Vahemets, bet no latviešiem labāko rezultātu uzrādīja Edmunds Ērglis, kurš palika ceturtais.

No Latvijas uz Tallinas tuvumā esošo trasi devās Edmunds Ērglis, Ivo Cīrulis, Edgars Jenčs, Jānis Butāns un Andrejs Novopavlovskis. Tāpat par patīkamu pārsteigumu parūpējās Latvijas drifta kausa Street klases pirmā posma trešās vietas ieguvējs Dāvids Jaunākais, kurš kā vienīgais latvietis startēja Igaunijas drifta čempionāta Street ieskaitē. PRO klasē kopā startēja 15 piloti no Igaunijas, Latvijas un Somijas, bet Street ieskaitē uz starta izgāja 23 braucēji.   
Ja piektdien visu dienu lija lietus un treniņi tika aizvadīti slapjā trasē, tad sestdien "Laitse Rally Parka" valdīja pamatīgs karstums. Bez siltā laika vairākiem latviešu braucējiem nācās cīnīties ar tehniskiem defektiem. Ērglim piektdienas treniņos salūza balstiekārtas elements, kas pa nakti igauņu "Wisefab" darbnīcā veiksmīgi tika sametināts, savukārt Cīrulim sestdienas rīta treniņā noleca ģeneratora siksna. Jāatzīmē, ka Edmunds sacensībās startēja ar vecākā brāļa Ervīna Subaru Impreza, nevis savu ierasto BMW 3. sēriju (E30).


Otrās vietas ieguvējs Jarmo Luhts. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Uz kvalifikāciju gan visi bija gatavi un varēja parādīt, uz ko ir spējīgi. Latviešu braucējiem gan tā šoreiz nebija veiksmīga, jo pirmās četras vietas izcīnīja igauņi, Ērglis kvalifikācijā palika piektais, Jenčs - astotais, bet Cīrulim 12. rezultāts. Butāna un Novovpavlovska braucienus tiesneši novērtēja ar nulli, līdz ar to viņiem sacensības diemžēl jau bija beigušās pēc kvalifikācijas.

Nepatīkams pārsteigums latviešus sagaidīja, kad tika izlikta tandēmu egle, jo jau pirmajā TOP 16 tandēmā savā starpā nācās cīnīties Edmundam Ērglim un Ivo Cīrulim. Edmunds parādīja stabilāku sniegumu un iekļuva 1/4 finālā. Edgars Jenčs pirmo piegājienu pret Karlu-Sanderu Lebinu nobrauca labi, tomēr, braucot no aizmugures, iztaisnojās un attiecīgi zaudēja šajā cīņā. Tādējādi uz ceturtdaļfinālu sacensībās bija palicis vairs tikai viens latvietis.   

TOP 8 Ērglim pretī stājās Tonis Kippers, kurš bez ierunām un pārliecinoši tika pieveikts. Pusfinālā latviešu pilots tikās ar atraktīvās "Team Ghost" komandas braucēju Jarmo Luhtu. Braucot aizmugurē Edmunds pieļāva kļūdu un iztaisnojās, tādēļ fināla vietā gaidīja cīņa par trešo vietu ar Taavi Toomara, kurš startē ar klasisko BMW 2002 spēkratu. Arī šajā tandēmā Ērglim nozīmīga kļūda, jo, braucot pa priekšu, viņš pirmajā līkumā sagriezās, kas nozīmēja zaudējumu un rezultātā ceturto vietu.


Edmunds Ērglis aiz Jarmo Lahta. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed 

Finālā tikās Eduards Vahemets ar Jarmo Luhtu. Vahemets nobrauca pārliecinoši, savukārt Luhts, braucot priekšā, izslīdēja ārpus trases, kas automātiski nozīmēja arī viņa zaudējumu un Vahemeta uzvaru.

Pēc sacensībām Ērglis atzina, ka pie brāļa Subaru automašīnas bija pieradis un ka lielākās jaudas dēļ pat esot bijs vieglāk braukt. Viss gāja labi, bet pusfinālā sākās kļūdas. "Izdomāju braukt ar tām pašām plikajām riepām un gribēju atrauties. Par ātru un lielākā leņķī ieliku līkumā, ieslīdēju iekšmalā un nekādīgi vairs netiku ārā. Tad jau sapratu, ka būs čau," tā par liktenīgo pusfināla kļūdu Edmunds Ērglis.

"Braucot par trešo vietu, uzlikām, aizmugurē platākas riepas, bet tās vēl vairāk slīdēja. Nu nervi (smejas). Nevaru es šito gadu laikā sakopt viņus. Bija iespējas uzvarēt, jo viss tik raiti gāja, ka jau domāju, ka tikšu finālā. Neiet man, nevaru tikt uz tā pakāpiena (smejas)," savu lielāko trūkumu komentē Ērglis.   

Latvijas drifta čempionāta 2. posma rezultāti: 
1. Eduards Vahemets, BMW 5. sērija (E28) 
2. Jarmo Luhts, Nissan 200SX (S14) 
3. Taavi Toomara, BMW 2002 
4. Edmunds Ērglis, Subaru Impreza

Finālbraucienu video:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png