profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rally Estonia un WRC liktenis izšķirsies ceturtdien

Go4speed 01.07.2020 - 00:55 Rally Estonia un WRC liktenis izšķirsies ceturtdien
Foto: Jaanus Ree

Pēdējo nedēļu laikā klīst runas, ka saīsinātajā pasaules rallija čempionāta kalendārā varētu iekļaut Igaunijas ralliju, kas notiktu no 4.-6.septembrim. Tieši ar šo posmu plānots atsākt WRC sezonu.

Kā portālam news.err.ee atzina ''Rally Estonia'' organizators Urmo Āva, tad viņš ir ticies ar WRC promouteru, taču oficiāls paziņojums vēl nav paziņots. Āva igauņu portālam Delfi atklāja, ka joprojām tiek veikti sagatavošanās darbi un oficiāls paziņojums par ''Rally Estonia'' tiks veikts līdz šīs nedēļas beigām. Trešdien kļuva zināms, ka oficiālā preses konference par WRC un Rally Estonia notiks ceturtdien, kad arī uzzināsim, vai šogad Igaunijā redzēsim pasaules rallija čempionāta dalībniekus.

''Mēs veicam pārrunas ar WRC promoter GmbH un FIA, lai panāktu labāko iespējamo risinājumu Igaunijai un Igaunijas autosportam. Var šķist, ka mēs kavējamies ar informāciju, bet tā absolūti nav taisnība! Parasti šīs diskusijas var ilgt līdz sešiem mēnešiem, bet mēs to darām ļoti paātrinātā tempā,'' nedēļas sākumā teica Urmo Āva.


Foto: Jaanus Ree

Āva piebilda, ka rallijs ilgs trīs dienas un tas notiks tradicionālajās ''Rally Estonia'' Dienvidigaunijas pilsētās kā, piemēram, Tartu, Kanepi, Kambja, Otepa un Elva. ''Rallija maršruts, visticamāk, būs īsāks. Neredzam iemeslu, lai to pagarinātu līdz 300 kilometriem. Tas būtu iespējams, bet tas nedotu to, ko vēlas WRC rīkotāji un FIA.''

Urmo atzina, ka šobrīd rallija komandā ir 37 cilvēki, bet rallija rīkošanai nepieciešamais cilvēku skaits pārsniegs 2500.

''Ja mēs runājam par Igaunijas ralliju kā pasaules rallija čempionāta posmu 2020. gadā, tad mūsu kā mazas Eiropas valsts galvenā vājība pēkšņi kļūs par mūsu lielāko spēku. Visa pasaule dzirdēs, kāda valsts ir Igaunija. Mūsu vēstījumam vajadzētu būt, ka Igaunija ne tikai dara lietas, bet dara tās ļoti labi."

Atgādināsim, ka daudzas valstis izteica interesi par WRC posma rīkošanu, taču vairums no tām šobrīd zaudējušas iespēju rīkot WRC. Diemžēl šo valstu vidū ir arī Latvija, kura 25.jūnijā paziņoja, ka šogad WRC posms Latvijā nenotiks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png