profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala: Izredzes, ka WRC čempionāts varētu atsāksies, ir diezgan mazas

Go4speed 13.06.2020 - 08:40 Latvala: Izredzes, ka WRC čempionāts varētu atsāksies, ir diezgan mazas
Foto: No sportista personīgā arhīva

Šobrīd pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā ir atlikuši pieci posmi, taču nav zināms, vai tie visi notiks. Nesen jau ziņojām, ka WRC organizators meklē jaunus veidus, kā sarīkot posmus citur, tāpēc šobrīd tiek apzināti vairāki ralliji, kurus varētu iekļaut šī gada WRC kalendārā. Starp šiem posmiem ir arī Igaunijas DirtFish rallijs.

Šogad vairākos WRC posmos bija plānojis startēt soms Jari-Mati Latvala, taču nu sportists šo ideju ir atmetis. Latvala šogad startēja Zviedrijas WRC rallijā, kur viņš Toyota komandas vainas dēļ bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ. Vēlāk Tomijs Makinens paziņoja, ka šo neveiksmi viņš kompensēs un Latvalam dos iespēju startēt citā rallijā.


Foto: Dimitri Deberre

''Protams, šobrīd esmu vīlies, ka nevaru nekur doties un piedalīties sacensībās,'' portālā Rallit.fi saka Jari Mati-Latvala. ''Vienīgi varbūt varu gaidīt, kad atsāksies sezona. Šobrīd Somijā līdz jūlija beigām ir atļauts piedalīties pasākumos, kuros nav vairāk kā 500 cilvēku, tāpēc man bija grūti saprast, kā pēc tam varētu notikt Somijas rallijs (Somijas WRC sākotnēji bija plānots rīkot augusta sākumā), kuru apmeklētu vairāki desmiti tūkstoši fanu. Noņemu cepuri Somijas WRC organizatoru priekšā, kuri lēmumu par atcelšanu pieņēma tik ātri. Tas ļaus ietaupīt izmaksas.''

Latvala uzskata, ka, iespējams, WRC sezona varētu neatsākties. ''Somijas WRC rallijs čempionāta kalendārā kotējas ļoti augsti. Ja šobrīd nevar braukt Somijas rallijā, tad nezinu, kuri vēl ralliji šogad varēs notikt gada nogalē. Domāju, ka izredzes, ka WRC čempionāts varētu atsākties, ir diezgan mazas. Rallijs ir dārgs sporta veids, kas prasa auditoriju. Rallijs nav kā F1, kur televīzijas kompānijas maksā par translācijas tiesībām. Rallijam, lai eksistētu, ir jābūt auditorijai. Vai nu rallijs jāorganizē, kā to pienākas darīt (ar skatītājiem) vai nu tas nav jārīko vispār,'' nobeidz Latvala.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png