profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šogad būs jāiztiek arī bez Velsas WRC rallija

Go4speed 10.06.2020 - 13:28 Šogad būs jāiztiek arī bez Velsas WRC rallija
Foto: Marcin Rybak, ewrc.cz

Kā ziņo pasaules rallija čempionāta (WRC) Velsas posma organizatori, tad globālās koronavīrusa pandēmijas dēļ šī gada Velsas rallijs, kam bija jānotiek no 29.oktobra līdz 1.novembrim, ir atcelts. Velsas rallijs šogad bija plānots kā noslēdzošais Junior WRC posms un priekšpēdējais WRC čempionāta posms.

Šādu lēmumu par posma atcelšanu izraisīja pastāvīgās bažas par Covid-19, pašreizējiem ierobežojumiem, liela mēroga pulcēšanos un starptautiskiem ceļojumiem.

''Šis nav lēmums, kuru mēs pieņēmām viegli. Ciešā sadarbībā ar galveno finansēšanas partneri, Velsas valdību, tas diemžēl mums bija jāpieņem, ņemot vērā notiekošā globālā koronavīrusa pandēmiju,” saka rallija organizatora Lielbritānijas Motorsporta federācijas priekšsēdētājs Deivids Ričardss. ''Šis nav īstais laiks, lai mēs varētu plānot un reklamēt pasākumu, kas desmitiem tūkstošu apmeklētāju, no kuriem daudzi ir viesi, varētu nogādāt Velsas laukos un mežos.''


Foto: Stanislav Kučera

''Kā Lielbritānijas motosporta pārvaldes institūcijai mūsu galvenā atbildība un absolūtā prioritāte vienmēr ir visu iesaistīto personu drošība, neatkarīgi no tā, vai tie ir dalībnieki, oficiālās personas, skatītāji vai daudzi tūkstoši brīvprātīgo. Kaut arī tiek panākts ievērojams progress vīrusa apkarošanā, joprojām pastāv ievērojama nenoteiktība attiecībā uz masu pulcēšanos, sociālo distancēšanos un ceļošanas ierobežojumiem, kā arī iespēju atkārtot vīrusa pārnešanu gada laikā. Mēs esam cieši uzraudzījuši valdības dotos norādījumus, taču arvien vairāk kļūst skaidrs, ka nav iespējams pilnīgi droši plānot šādus nozīmīgus notikumus rudenī. Tāpēc mums ar neticami smagu sirdi jāpieņem, ka šī gada rallija atcelšana ir vienīgā atbildīgā un apdomīgā rīcība. Tā vietā mēs sāksim koncentrēt uzmanību uz vēl lielāku un apjomīgāku ralliju 2021. gadā.”

Velsas rallija paziņojumā teikts, ka pēdējos gados Velsas WRC posmu apmeklē apmēram 100 000 skatītāju no visas pasaules, kas reģionam, kur norit rallijs, ienes apmēram deviņus miljonus sterliņu mārciņu, kā arī pēdējos gados labdarības organizācijām ir piesaistīti vairāk nekā 250 000 sterliņu mārciņu.


Foto: Honza Fronek

Līdz ar to Velsas WRC rallijs ir jau piektais čempionāta posms, kas šogad atcelts globālās veselības krīzes dēļ. Šobrīd zināms, ka bez Velsas rallija ir atcelti Portugāles, Kenijas, Somijas un Jaunzēlandes posmi, kamēr Argentīnas un Itālijas ralliji ir pārcelti uz vēlāku laiku.

Nākamais WRC posms kalendārā ir Turcijas rallijs, kam jānotiek no 24.-27.septembrim.

WRC kopvērtējums:
1. flag Ogier Sébastien
62
2. flag Evans Elfyn
54
3. flag Neuville Thierry
42
4. flag Rovanperä Kalle
40
5. flag Tänak Ott
38
6. flag Suninen Teemu
26
7. 
flag Lappi Esapekka
24
8. flag Katsuta Takamoto 

8
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png