profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Vienkāršākas automašīnas WRC čempionātam ļautu kļūt konkurētspējīgākam

Go4speed 02.06.2020 - 00:54 Lapi: Vienkāršākas automašīnas WRC čempionātam ļautu kļūt konkurētspējīgākam
Esapeka Lapi. Foto: No sportista personīgā arhīva

Somu autosportists Esapeka Lapi sarunā ar portālu DirtFish atklājis, ka vienkāršotas WRC automašīnas pasaules rallija čempionātu padarīs par pareizāku seriālu. Tas čempionātā ļautu piesaistīt vairāk dalībnieku.

Pēc tam, kad no WRC aizgāja ''Citroen'', čempionātā šogad palikuši tikai astoņi regulārie braucēji, bet atsevišķos posmos uz starta iziet vēl daži braucēji. Tas ir izskaidrojams ar to, ka pašreizējās WRC automašīnas ir ļoti dārgas, tāpēc privātie braucēji nespēj atļauties ar tādām braukt.

Lapi uzskata, ka pieeja, kad čempionātā būtu vienkāršākas automašīnas un īsāki rallija formāti, ļautu WRC čempionātam kļūt konkurētspējīgākam.


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Protams, gan mums, kā braucējiem, gan arī skatītājiem būtu interesantāk, ja čempionātā startētu 20 braucēji. Tad tas būtu īsts čempionāts, bet šobrīd mums trūkst braucēju. Esmu pārliecināts, ka mēs joprojām WRC mašīnām varam saglabāt ātrumu un arī drošību, pat, ja mēs automašīnas padarīsim vienkāršākas,'' saka Esapeka Lapi.

Vairāki braucēji, kuru vidū ir arī Kreigs Brīns, ieteikuši WRC organizatoriem, ka Rally 2 (R5 automašīnas) būtu piemērotākā formula. Tam piekrīt arī Lapi. ''Mums jāatrod labs kompromiss. Tas tiešām būtu ļoti labi sportam, ja mums uz starta WRC klasē, kā minimums, izietu 15 mašīnas. Tad WRC čempionāts būtu vieta gandrīz katram talantīgam braucējam. Tā būtu laba ideja.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png