profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC čempiona noskaidrošanai būtu nepieciešams aizvadīt septiņus rallijus

Go4speed 17.05.2020 - 15:55 WRC čempiona noskaidrošanai būtu nepieciešams aizvadīt septiņus rallijus
Foto: Honza Fronek

Šobrīd pasaules rallija čempionātā (WRC) aizvadīti trīs posmi, pēc kuriem līderis ir ''Toyota'' pilots Sebastjans Ožjē. Šobrīd zināms, ka WRC čempionātā šogad Covid-19 pandēmijas dēļ nenotiks Portugāles un Kenijas ralliji, līdz ar to čempionātā atlikuši vēl astoņi posmi (Argentīnas un Sardīnijas ralliji šobrīd ir pārcelti). Taču nav zināms, vai izdosies visus šos posmus aizvadīt kā plānots.

WRC reglamentā nav atrunāts, cik posmiem jānotiek, lai pilots kļūtu par WRC čempionu, taču WRC organizatori uzskata, ka, lai kāds no braucējiem kļūtu par pasaules čempionu, ir jāaizvada vismaz septiņi ralliji.

''Lai piešķirtu titulu mums nepieciešams aizvadīt pienācīgu čempionātu. Pēc mana personīgā viedokļa nedomāju, ka mēs kādam varam piešķirt čempiontitulu pēc aizvadītiem trim rallijiem,'' saka FIA rallija direktors Īvs Meitons.

''Ir noteikts sacensību skaita procents, pēc kura mēs varētu teikt, ka var tikt piešķirti tituli. Mums kalendārā bija 14 ralliji un, ja mums izdosies nobraukt 50% no visiem posmiem, tad sanāk, ka tie ir septiņi ralliji, un tas sāk kļūt par pieņemamu līmeni. Bet nezinu, cik daudz posmu mēs šogad varēsim veikt. Ir svarīgi nepieņemt pārāk ātri nevienu lēmumu, bet pieņemt lēmumus, kad mums būs pieejama pareiza informācija. Kad mums būs skaidrāks skats uz kalendāru, tad mums vēl būs laiks pieņemt lēmumu par to, vai gada beigās mums būs pilnvērtīgs čempionāts."


Foto: Marcin Snopkowski

Arī WRC organizatora rīkotājdirektors Olivers Ciesla uzskata, ka čempions varētu tikt noskaidrots, ja tiks aizvadīti septiņi ralliji. ''Mūsu plāns ir aizvadīt pēc iespējas vairāk ralliju. Ņemot vērā laiku un loģistiku, lai pārvietotos starp rallijiem, it īpaši tos rallijus, kurus skar pārvadājumi pa jūru, maz ticams, ka mēs varēsim aizvadīt astoņus rallijus laika posmā no septembra līdz decembra vidum.''

''Četri līdz septiņi ralliji ir reāls mērķis, un mūsu izpratne ar FIA ir tāda, ka, ja mēs spēsim aizvadīt vēl četrus rallijus, tad WRC varētu saukt par čempionātu. Mūsu darba grupas līmenī šī izpratne ir tāda, ka septiņiem rallijiem ir jābūt pietiekoši, taču mēs gaidām galīgo lēmumu. Uzskatu, ka, ja tiks aizvadīti septiņi ralliji, tad mums būs pasaules čempions.''

Zināms, ka līdz maija beigām no Somijas un Jaunzēlandes valdībām tiek gaidītas papildus ziņas par abu gaidāmo ralliju likteni.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png