profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Hyundai' boss pikts par Zviedrijas WRC3 klases uzvarētāja sodīšanu

Go4speed 16.04.2020 - 00:52 'Hyundai' boss pikts par Zviedrijas WRC3 klases uzvarētāja sodīšanu
Foto: Dimitri Deberre

Zviedrijas WRC rallijā desmito vietu absolūti un pirmo starp R5 klases mašīnām izcīnīja soms Jari Hutunens. Kā aprīļa sākumā ziņoja portāls dirtfish.com, tad joprojām nav zināms, vai šis rezultāts paliks spēkā, jo tehniskajā pārbaudē atklāts, ka Hutunena ''Hyundai i20 R5'' neatbilst tehniskajiem noteikumiem.

Pēc rallija somu sportists tika sodīts ar 10 000 eiro lielu naudas sodu (5 000 eiro tika ieturēti un tie nebūs jāmaksā līdz nākamajam tādam pārkāpumam) par to, ka viņa automašīnai tehniskajā pārbaudē tika atklāts, ka kreisās puses pusass izmērs neatbilst tehniskajiem noteikumiem – pusass diametra izmērs bija par vienu desmitdaļu (no milimetra) lielāks nekā noteikts automašīnas homoligācijā.

Neskatoties uz to, ka Zviedrijas WRC beidzās pirms vairāk nekā diviem mēnešiem, dažu konkurentu starpā joprojām valda neapmierinātība.


Foto: Honza Fronek

''Hyundai'' boss Andrea Adamo šo pārkāpumu uzskata par muļķīgu. ''Tās ir muļķības! (bullshit). Priecājos, ka cilvēkiem ir laiks sēdēt un domāt par šīm lietām. Teikšu tā: ja jums ir kaut kas lielāks, nekā tam vajadzētu būt, tad parasti tas ir smagāks. Daži cilvēki ir tik dumji. Situācija ir ļoti vienkārša - mūsu piegādātājs, mainot ražošanas plānu un nenovērtējot mūsu zīmējumu pielaides, pieļāvis kļūdu,'' iesāk Andrea Adamo.

''Ja godīgi, mums vajadzēja veikt pārbaudi pašiem, bet, ņemot vērā, ka piegādātājs ir plaši zināms uzņēmums, mēs uzticējāmies viņu kvalitātes sertifikācijai un mēs to nepārbaudījām.''

''Saņēmām partiju ar 20 pusasīm, kas, attiecībā uz pieļaujamajiem izmēriem ar pielaidēm, bija nedaudz lielākas – pusass diametra izmērs bija par vienu desmitdaļu (no milimetra) lielāks. Jā, tiesneši mūs sodīja, jo mēs kļūdījāmies. Bet tas neietekmēja automašīnas darbību pozitīvajā ziņā.''

''Kā jums jau teicu, tās ir muļķības. Bet tas ir interesanti, ka cilvēki vairāk skatās, ko ''Hyundai'' dara - tas parāda to, ka mēs kļūstam par draudu,” nobeidz Adamo.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png