profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Prodrive gatava palīdzēt koronavīrusa krīzē

Go4speed 31.03.2020 - 00:07 Prodrive gatava palīdzēt koronavīrusa krīzē
Foto: dirtfish.com

Britu rūpnīca ''Prodrive'', kas agrāk sevi lieliski pierādīja pasaules rallija čempionātā, F1, rallijkrosā un citās disciplīnās, piedāvājusi savu palīdzību Lielbritānijas valdībai koronavīrusa krīzes laikā.

Atgādināsim, ka Kolins Makrejs (1995.g), Ričards Bērnss (2001.g.) un Peters Solbergs (2003.g.) ar Prodrive gatavoto ''Subaru Impreza'' izcīnīja WRC čempiontitulu, bet šobrīd ''Prodrive'' ir gatava koncentrēt savu uzmanību uz šobrīd tik nepieciešamo plaušu ventilatoru sastāvdaļu salikšanu. Ventilatorus slimnīcās izmanto, lai palīdzētu tiem, kuri vissmagāk cieš no ''Covid-19''. Lielbritānijas valdība ir lūgusi palīdzību no specializētiem uzņēmumiem, un Prodrive ir atbildējis uz šo aicinājumu.


Foto: Prodrive

"Viena lieta ir diezgan skaidra. Mēs neesam medicīnas speciālisti un mēs nevaram no nulles būvēt ventilatorus. Tas, ko mēs varam darīt, ir palīdzība detaļu salikšanā un sniegt palīdzību izgatavošanas procesā,'' saka Prodrive pārstāvis Bens Sajers.

''Kad mēs izskatījām valdības iesnieguma veidlapu, bija skaidrs, ka mums ir iespējas palīdzēt dažās no šīm jomām. Mēs vēl neko neesam izveidojuši, mēs esam aizpildījuši pieteikuma veidlapu un tagad gaidām, lai dzirdētu, vai mēs esam vajadzīgi.


Foto: dirtfish.com

''Mums ir šīs iespējas un mēs vēlamies palīdzēt. Laiks šeit patiešām ir būtisks. Mēs visi diezgan labi zinām, ka motosports, jo īpaši rallijs, lielā mērā balstās uz spēju ātri reaģēt un ātri atrast problēmas risinājumu. To mēs šeit vēlamies darīt. Mums ir lieliski inženieri un tehniķi, kuri var pielietot savas rokas gandrīz jebkam - ventilatori ir kaut kas, par ko mēs domājam, ka varam palīdzēt."

Kā piebilda Prodrive inženieru direktors Džeimss Makgeičs, tad Prodrive ir arī savas ražošanas iekārtas attiecībā uz izgatavošanu, metināšanu, 3D drukāšanu, instalāciju, montāžu utt.


Foto: FIA ERC

Tāpat zināms, ka bijušais Eiropas rallija čempionāta dalībnieks Deivids Mediči un Zelindo Melegari, kurš 2019.gada sezonā brauca ar Neiksans Rallysport gatavoto ''Mitsubishi Lancer Evo X'', arī nolēmuši sniegt palīdzību savai dzimtajai Itālijai. Mediči kompānija šobrīd cenšas palīdzēt saražot 150 000 sejas maskas dienā, bet Melegari kādai vietējai slimnīcai veica finansiālu ziedojumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png