profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Koronavīrusa dēļ izmaiņas pasaules rallija un rallijkrosa čempionātu kalendāros

Go4speed 15.03.2020 - 22:13 Koronavīrusa dēļ izmaiņas pasaules rallija un rallijkrosa čempionātu kalendāros
Foto: WRC - FIA World Rally Championship

Ņemot vērā, ka koronavīrusa (Covid-19) dēļ pasaulē valda ārkārtas situācija, šobrīd paziņots par daudzu un dažādu starptautisku sacensību atcelšanu, tai skaitā arī autosportā. Meksikas WRC rallija laikā noskaidrojās, ka 23.-26.aprīlī plānotais Argentīnas rallijs nenotiks pēc plāna.

WRC organizatora rīkotājdirektors Olivers Ciesla: ''Mēs saprotam Argentīnas varas iestāžu prioritāti novērst šī vīrusa turpmāku izplatīšanos Argentīnā, jo īpaši pasākumos, kur pulcējas liels skaits cilvēku. Mēs nožēlojam šī posma atlikšanu, taču visas iesaistītās puses cieši sadarbosies, lai noteiktu iespējamo jauno rallija norises datumu.''

Pēc Argentīnas WRC posma sacensībām ir jānotiek Portugālē (21.-24.maijs) un Sardīnijā (04.-07.jūnijs), taču šobrīd nav zināms, vai rallija sacensības tiks aizvadītas šajās valstīs šajā laikā.


Foto: WRC - FIA World Rally Championship

Tāpat zināms, ka sezonas pirmais pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kam bija jānotiek Spānijā, nenotiks 18.-19.aprīlī. Tāpat nav zināms vai 2.maijā notiks arī sezonas otrais posms, kam jānotiek Portugālē. Arī ''Titans RX Europe” atcēla pirmo posmu, kam bija jānotiek Kanādā. Bez šīm sacensībām ir atceltas vēl vairākas citas autosporta sacensības.

''Šis lēmums (atcelt Spānijas RX) tika pieņemts pēc rūpīgas izskatīšanas un apspriešanās ar FIA, Spānijas autosporta federāciju un pasākuma rīkotājiem, jo mums galvenā prioritāte joprojām ir visu iesaistīto personu veselība un drošība. Kopā ar sacensību rīkotājiem meklēsim citu datumu,'' teikts oficiālajā paziņojumā.

Arī Latvijas Automobiļu federācija aicina publisku autosporta pasākumu organizatorus respektēt valstī noteiktos ierobežojumus, kā arī sekot līdzi papildus noteikumiem, kurus izsludina dažādas pašvaldības, kurās organizatoriem plānots rīkot autosporta pasākumus. “Aicinām būt atbildīgiem pret sevi un cilvēkiem sev apkārt, samazināsim risku šim vīrusam izplatīties,” ziņo LAF.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png