profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē pārņem vadību Meksikas WRC, Lapi sadeg automašīna (VIDEO)

Go4speed 14.03.2020 - 09:03 Ožjē pārņem vadību Meksikas WRC, Lapi sadeg automašīna (VIDEO)
Lapi degošā automašīna

Aizvadīta Meksikas rallija pirmā īstā diena, kurā sportistiem bija jāveic desmit ātrumposmi. Lieliski ralliju iesāka igaunis Ots Tanaks, kurš pirmajā posmā par 10,3 sekundēm apsteidza Sebastjanu Ožjē. Diemžēl neveiksmīgi rallijs iesākās Dani Sordo, kurš posma laikā bija spiests novērst tehnisku defektu. Kā vēlāk atzina sportists, tad kāds no mehāniķiem nebija kārtīgi piestiprinājis trubu pie radiatora, kas beigās spāņu pilotam maksāja gandrīz piecarpus minūtes.

Diemžēl nākamajā posmā problēmas bija Tanakam, kurš kādā no līkumiem par daudz izslīdēja un sasita mašīnas aizmugurējo piekari, kas viņam maksāja 45 sekundes, un kopvērtējumā viņš no pirmās vietas atkrita uz astoto, kamēr līderis bija Ožjē.


Foto: Hyundai Motorsport

Pirmā apļa noslēdzošajos divos ātrumposmos ātrākie bija Sordo un Noivils, bet līderis pēc sešiem posmiem bija Ožjē, kuram sekoja Tēmu Suninens (+9,7) un Noivils (+10,3). Tanaks tobrīd bija septītais (+38,6). Sesto vietu ieņēma Kalle Rovanpera, kurš dienas pirmajā posmā pārsita riteni, tāpēc turpinājumā somu sportists bija spiests braukt piesardzīgi.

WRC2 klasē līderis bija Pontus Tīdemans, kuram 23 sekundes zaudēja Nikolajs Grjazins. Diemžēl dienas pirmajā posmā spiests izstāties bija Olivers Solbergs, kurš, trāpot pa akmeni, kurš bija uz ceļa, pārsita mašīnas radiatoru. Tāpat pirmajā posmā dzinēja defekta dēļ ar savu ''Ford Escort RS Cosworth'' spiests izstāties bija Kens Bloks.


Olivers Solbergs

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic jau no rīta veiktie ātrumposmi. Septītajā posmā, kura garums bija 31 kilometrs, atkal ātrākais bija Tanaks, kuram 0,6 sekundes zaudēja Tēmu Suninens. Diemžēl nepaveicās somu braucējam Esapekam Lapi, kura automašīnu pēc finiša pārņēma liesmas. Lai arī tiesneši mēģināja nodzēst degošo automašīnu, tas diemžēl neizdevās un Lapi atlika noskatīties, kā sadeg viņa ''Ford Fiesta WRC'' automašīna. Arī Sordo šis posms bija neveiksmīgs, jo viņam nācās izstāties.


Tēmu Suninens

Astotais posms tika atcelts, bet devītajā posmā ātrākais bija Tanaks, kurš pakāpās uz trešo vietu, kamēr Noivils bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ. Dienas noslēdzošajos trīs Superspeciālajos posmos vairs nekas būtiski nemainījās, tādējādi pēc pirmās dienas līderis ir Ožjē, kuram seko Suninens (+13,2) un Evans (+33,2). WRC2 klasē līderis ir Pontus Tīdemans, kuram 51 sekundi zaudē Nikolajs Grjazins.


Sebastjans Ožjē

Sestdien sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (133 km).

Rallija rezultāti:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png