profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC gatavojas Meksikas rallijam, taču tiek sekots līdzi koronavīrusa uzliesmojumam

Go4speed 05.03.2020 - 10:31 WRC gatavojas Meksikas rallijam, taču tiek sekots līdzi koronavīrusa uzliesmojumam
Foto: dirtfish.com

Pasaules rallija čempionāta (WRC) komandas jau devušās uz Meksikas WRC ralliju, lai arī visas puses uzmanīgi seko līdzi "Covid-19" koronavīrusa uzliesmojumam.

Ņemot vērā, ka Tālajos Austrumos un Eiropā tiek atcelti nozīmīgi sporta pasākumi, nesen bija radušās bažas par nākamās nedēļas nogalē Meksikā paredzēto WRC posmu. Paziņojumā FIA atklāja, ka ''Pēc koronavīrusa epidēmijas, kas izcēlās gada sākumā un līdz šim galvenokārt skāra Ķīnu, FIA ar FIA Medicīnas komisijas prezidentu Džerārdu Sailantu cieši uzrauga situācijas attīstību ar attiecīgajām iestādēm.''

Tiek ziņots, ka FIA novērtēs savu gaidāmo sacīkšu kalendāru un nepieciešamības gadījumā veiks visas nepieciešamās darbības, lai palīdzētu aizsargāt pasaules motosporta un pārējo sabiedrību no saslimšanas ar koronavīrusu.


Foto: Marcin Rybak

''Dodoties uz Amerikas Savienotajām Valstīm, WRC dalībnieki, skatītāji un visi citi iesaistītie cilvēki tiek daļēji pasargāti no vīrusa, jo līdz šim Meksikā ir konstatēti tikai pieci koronavīrusa saslimšanas gadījumi. Tikmēr Argentīnā, kur būs nākamais WRC posms, šobrīd nav neviena (šī informācija tika publicēta 2.martā) saslimšanas gadījuma (jaunākā informācija liecina, ka viens gadījums ir fiksēts),'' teikts FIA paziņojumā.

''Mēs acīmredzami uzturēsim ciešus kontaktus ar organizatoriem un FIA, lai pārliecinātos, ka esam saskaņoti ar savām darbībām un lai pārliecinietos, ka ievērojam visus ieteikumus,'' portālam dirtfish.com saka M-Sport Ford komandas direktors Ričards Milleners, kurš piebilda, ka tehnika un komandas aprīkojums ar lidmašīnu prom devās 2.martā, kamēr komanda uz rallija norises vietu izlidos nedēļas nogalē.

Jāatzīmē, ka jūnijā plānots WRC posmu aizvadīt Itālijas Sardīnijas salā, bet WRC sezonu paredzēts noslēgt novembrī ar Japānas ralliju, kur šobrīd koronavīrusa uzliesmojuma dēļ abās šajās valstīs ir atcelti vairāki starptautiski pasākumi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png