profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toyota atvainojas Latvalam, kā kompensāciju piešķir viņam iespēju startēt vēl vienā rallijā

Go4speed 20.02.2020 - 11:47 Toyota atvainojas Latvalam, kā kompensāciju piešķir viņam iespēju startēt vēl vienā rallijā
Foto: Honza Fronek

Diemžēl Jari-Mati Latvalam atgriešanās WRC bija neveiksmīga. Pilots, kurš šogad nestartē nevienā rūpnīcas komandā, ar savu atbalstītāju palīdzību nodrošināja sev startu ar ''Toyota Yaris WRC'' automašīnu Zviedrijas WRC rallijā. Diemžēl ceturtajā posmā viņa auto piemeklēja tehniskas problēmas, kas viņam lika izstāties. Lai arī defektu varēja novērst, pilots un komanda pieņēma lēmumu neturpināt ralliju, jo tobrīd par augstu rezultātu vairs nevarēja cīnīties.

Kā atzina ''Toyota'' boss Tomijs Makinens, tad par iemeslu šai neveiksmei bija cilvēciskais faktors. ''Tā bija tīri maza cilvēcīga kļūda. Trieciens, ko saņēma Latvalas auto, nebija tāds, lai to sabojātu, bet tas trieciens iznīcināja kabeli. Cilvēcīgas kļūdas dēļ pēc smaga trieciena pa priekšējo aizsargpannu tika bojāts galvenais spēka kabelis. Diemžēl Latvalas automašīnai bija izvēlēta nepareiza stiprinājuma vieta, tādēļ kabelis tika bojāts un auto zaudēja jaudu. Viss, ko mēs varām darīt, ir lai nekas tāds vairs neatkārtojas. Gribu atvainoties Latvalam un visiem pārējiem. Kaut kas tāds notika pirmo reizi,'' saka Tomijs Makinens.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Makinens piebilda, ka pēc šīs neveiksmes komanda sāka darbu pie jaunas rallija programmas un jauna rallija meklēšanas. ''Mēs skatāmies citu jaunu ralliju Latvalam, un šobrīd mēs raugāmies Sardīnijas rallija virzienā,'' tā Makinens,

34 gadus vecais Latvala, kurš WRC nobraucis vairāk nekā 200 rallijus, Sardīnijas WRC uzvarēja 2009.gadā, bet pagājušajā gadā viņš šajā rallijā līdz piektajam ātrumposmam bija līderis, līdz tika piedzīvota avārija.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png