profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Sezona iesākta ar labu rezultātu, taču jāturpina strādāt pie sadarbības uzlabošanas

Go4speed 17.02.2020 - 12:21 Sesks: Sezona iesākta ar labu rezultātu, taču jāturpina strādāt pie sadarbības uzlabošanas
Ekipāža kopā ar latviešu faniem

Šā gada pirmajā Pasaules Junioru čempionāta posmā, “Rally Sweden”, (13.-16.februāris) LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža M. Sesks/R. Francis finišēja otrie. Liepājnieki piekāpās zviedram Tomam Kristensson par 37.8s, bet apsteidza Kenu Tornu no Igaunijas par 22.6s.

Laikapstākļu dēļ, sacensībās notika tikai puse no paredzētajiem 18 ātrumposmiem. M. Sesks/ R. Francis uzvarēja vienu ātrumposmu, bet kopumā piecos ātrumposmos finišēja TOP3.

Mārtiņš Sesks, „LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas” pilots: ''Sarežģīta nedēļa, atcēla vairākus ātrumposmus, sniegs, ledus, lietus un pat +7 grādi naktī uz svētdienu, no abiem ar stūrmani šīs sacensības prasīja maksimālu koncentrēšanos, neviens no mums nedrīkstēja pieļaut kļūdas. Pats pēdējais ātrumposms bija iespējams sarežģītākais, ko esmu veicis, jo nav zināms kāda būs saķere nākamajā līkumā. Katrā ziņā sezona ir iesākta ar labu rezultātu, turpināsim ar stūrmani un treneri strādāt pie kopīgās sadarbības uzlabošanas – šajā posmā pārbaudījām paši sevi.”


Publicitātes foto

Renārs Francis, „LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas” stūrmanis: ''Dēļ laikapstākļiem sacensības bija saīsināts gandrīz uz pusi, šis varētu būt arī viens no šā gada fiziski vieglākajiem rallijiem. Lai kaut ko nepalaistu garām, vairāk uzmanības bija jāvelta izmaiņām maršrutos un starta, servisa noteiktajiem laikiem, ko darījām kopā ar treneri Uldi Briedi. Sportistiem patīkama trase – ātra, ar tramplīniem, tehniska, bet pietrūka sniegs, tas ralliju būtu padarījis baudāmāku. Ar Mārtiņu esam sastrādājušies un atraduši kopīgu valodu mašīnā, tagad tikai jāstrādā pie ātruma pieaudzēšanas, iztrūka sacensības, kur praktizēties.”

“Rally Sweden” ir lielākais pasākums Zviedrijā, to četru dienu laikā apmeklē aptuveni 200 000 skatītāju un gandrīz 100 miljoni TV skatītāju visā pasaulē. Šo ralliju valstī dēvē arī par ziemas festivālu.

2020. gada JWRC čempions balvā saņems pilnīgi jaunu Ford Fiesta R5 Mk II ar 200 Pirelli riepām, bezmaksas WRC 3 reģistrāciju 2021. gada sezonai un pieciem bezmaksas ralliju startiem. Ja 2020. gada čempions turpina uzvarēt 2021. gada WRC 3 čempionātā, 2022. gada sezonā būs iespēja startēt divos rallijos ar M-Sport Ford pasaules rallija komandu.


Publicitātes foto

Pasaules Junioru čempionātā nākamais posms Rally d’Italia Sardinia (4.-7.jūn.), bet pirms tam ekipāža būs redzama mājās, Liepājā, Eiropas rallija čempionātā (29.-31.mai.). Tad dalība JWRC Rally Finland (6.-9.aug.), Rally Germany (15.-18.okt.), kā arī nav zināms, kur notiks atceltais Čīles posms.

Informācija par ekipāžas sportiskajām gaitām atrodama sociālo tīklu kontos „Twitter” @MSesks, „Facebook” @MartinsSesksRallying, „Instagram” @martins_sesks, kā arī „LMT” Autosporta Akadēmijas „Facebook” lapā @AutosportaAkademija.

JWRC rezultāti:

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png