profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas līderis Evans, Sesks JWRC klasē otrais

Go4speed 14.02.2020 - 15:19 Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas līderis Evans, Sesks JWRC klasē otrais
Foto: wrc.com

Aizvadīta pirmā Zviedrijas WRC rallija diena, kurā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi. Pirmais posms tika aizvadīts pa ledu, kuru klāja neliela sniega kārta. Pirmo ātrumposmu ar ātrāko laiku iesāka Elfins Evans no ''Toyota'' komandas, kuram 1,1 sekundi zaudēja Ots Tanaks, bet divas sekundes atpalika Kalle Rovanpera. Jāpiebilst, ka pirmais posms bija ļoti ātrs, kur tiešraides laikā varēja redzēt, kā līderi vietām ilgu laiku brauc ar maksimālo ātrumu. Evans 21 kilometrus garo distanci veica ar vidējo ātrumu 131 km/h.


Foto: Hyundai Motorsport

Otrajā ātrumposmā jau ātrākais bija Ots Tanaks, kurš tobrīd kopvērtējumā Evansam zaudēja 0,2 sekundes. Nākamajā posmā, kas bija jauns ātrumposms Zviedrijas rallijā, vēlreiz ātrākais bija Evans, par 2,6 sekundēm apsteidzot Rovanperu, kurš pēc šī posma kopvērtējumā pakāpās uz otro vietu. Kā pēc rīta trīs posmiem atklāja Rovanpera, tad vienā no posmiem viņa auto noslāpa, bet ceturtajā posmā viņš esot nedaudz izbraucis ārpus trases. Diemžēl trešajā posmā sagriezās Jari-Mati Latvala, bet ceturtajā posmā viņa auto piemeklēja tehniskas problēmas (zuda jauda).


Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Dienas noslēdzošajā posmā, kura garums bija nepilni trīs kilometri, ātrākais bija Tanaks. Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Evans, kuram 8,5 sekundes zaudē Tanaks, bet trešais ir Rovanpera, kurš noslēdzošajā posmā noslāpa un tādējādi kopvērtējumā atkrita uz trešo vietu. Sestais ir Tjerī Noivils, kurš atzina, ka pirmajam braukt nebija viegli, jo nācās ''tīrīt'' ceļu.

WRC2 klasē līderis pēc pirmās dienas ir Mads Ostbergs, kuram 8,4 sekundes zaudē Ole-Kristians Veibijs. Dienas pirmo posmu ar trešo ātrāko laiku WRC2 klasē iesāka Nikolajs Grjazins, taču nākamajā posmā ekipāža sagriezās un iebrauca grāvī, zaudējot Ostbergam 35 sekundes. Dienas beigās Grjazins WRC2 klasē ieņem piekto vietu sešu braucēju konkurencē. Starp visām R5 automašīnām līderis ir Emīls Lindholms. Septītais ir Olivers Solbergs (+34,4), bet Grjazins ir desmitais (+57,7).


Nikolajs Grjazins

JWRC klasē pirmajos divos ātrumposmos ātrākais bija mājinieks Toms Kristensons, bet ceturtajā ātrumposmā ātrāko laiku uzrādīja Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri Kristensonu apsteidz par piecām sekundēm. Pirms dienas noslēdzošā posma līderis bija Kristensons, par 19 sekundēm apsteidzot Sesku. Noslēdzošajā posmā kopvērtējumā vairs nekas būtiski nemainījās - līderis ir Kristensons, kuram seko Sesks un Lauri Jona.


Mārtiņš Sesks

Sestdien sportistiem būs jāveic tie paši ātrumposmi, kas šodien.

Kopvērtējums:


Kopvērtējums WRC2 klasē:


Kopvērtējums JWRC klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png