profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivils: Zviedrijas rallija ātrumposmos grants ir vairāk nekā gaidījām

Go4speed 13.02.2020 - 00:08 Noivils: Zviedrijas rallija ātrumposmos grants ir vairāk nekā gaidījām
Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Trešdien Zviedrijas rallija dalībnieki iepazinās ar rallija trasi, kas, kā zināms, ir saīsināta. Trešdienas vakarā rallija organizatori paziņoja, ka no rīta paredzēto Shakedown jeb treniņbrauciena posmu sportisti (startēs 16 braucēji) drīkst braukt tikai vienu reizi. Tikmēr paralēlais ātrumposms, kam bija jānotiek ceturtdienas vakarā, ir atcelts, un tā vietā sportisti varēs aizvadīt vēl vienu Shakedown.


Pēc iepazīšanās ar trasi sportisti sociālajos tīklos atklāj, kādi ir patiesie apstākļi trase. ''Šobrīd varam pateikt, ka 2. un 5. dopā ir ledus un svaigs sniegs, bet 3. / 7. ātrumposmā 80% ceļa seguma ir grunts,'' raksta Mārtiņa Seska komanda. ''Laika apstākļi ir ļoti mainīgi, kalnainā apvidū katru dienu tie ir savādāki, tāpat arī segums ātrumposmā ir ļoti dažāds. Nevienam sportistam nav skaidrības kāds ceļu segums gaidāms sacensību dienās. Mūsu ekipāžas galvenais uzdevums ir maksimāli koncentrēties, lai precīzi pierakstītu trasi un, nostājoties uz starta, pieņemt esošos apstākļus kā izaicinājumu un cīnīties par katru metru šajās sacensībās,” ziņo LMT Autosporta Akadēmijas ekipāžas treneris Uldis Briedis.


Seska ekipāža iepazīstas ar trasi. Foto: Julian Porter

''Noslēdzošais dops, kas būs jāveic divas reizes, sāksies krosa trasē, kas ir salieta un kur ir ledus. Pēc tam sekos desmit kilometri pa granti, kur mēs zaudēsim visas radzes, bet noslēdzošie desmit kilometri tiks aizvadīti pa ledu. Pārējos dopos kaut kur ir plāns ledus, bet citur tā nemaz nav,'' tā Nikolaja Grjazina stūrmanis Jaroslavs Fedorovs.


Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

''Pēc iepazīšanās ar trasi jāsaka, ka apstākļi būs sarežģīti. Ātrumposmos grants ir vairāk nekā gaidījām, bet jebkurā gadījumā darīsim visu to labāko,'' tā savā Facebook profilā raksta WRC līderis Tjerī Noivils. Tikmēr pēc iepazīšanās ar trešo un septīto ātrumposmu Noivils bija tiešs. ''Kādi ir laikapstākļi? Mēsls (Shit). Šis ātrumposms bija sliktākais šajā rallijā. Šo posmu nav iespējams braukt. Astoņi kilometri bez sniega, bet beigās ir ledus, taču tad mums vairs nebūs radzes. Šis posms tiešām nav braucams.”


Noivils pēc iepazīšanās ar SS3 / 7

''Kādi ir laikapstākļi? Tādi paši kā šeit (rāda uz grants segumu). Nav patīkami, bet redzēsim, kā tas viss izvērtīsies vēlāk,'' saka Ots Tanaks. ''Kādi laikapstākļi trasē? Jūs tos redzat (smaidot rāda uz granti). Šis būs grūts posms. Pēdējie divi ātrumposmi būs labāki, arī otrais posms ir labāks,'' saka Sebastjans Ožjē. Arī Latvala atklāja, ka daži posmi esot labi, bet SS3/7 esot slikts, kur esot grants.''


Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Arī sociālajos tīklos sportisti un rallija skatītāji publicē daudz un dažādus attēlus no trases, kur vietām ir ziemas rallijam atbilstoši apstākļi, bet vietām ceļa apstākļi atgādina grants ralliju. Jācer, ka tuvākajās dienās uznāks sals vai uzkritīs sniegs.


Foto: @TorsteinEriksen

''Ātrumposmi izskatās diezgan labi. Ir posmi, kuros ir ledus un sniegs, bet ir sekcijas, kas ir ne visai. Rallijs būs liels, liels izaicinājums, bet esmu pozitīvs un gatavs braukt katru kilometru, tāpēc ceru, ka viss noritēs pēc plāna,'' tā Mads Ostbergs.

Tāpat organizatori paziņojuši, ka, lai uzlabotu noslēdzošos divus ātrumposmus, tie tiks laistīti.

Sportistu domas par ātrumposmiem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png