profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC žurnālists: Zviedrijas rallijs būs neprognozējams un izaicinājums visiem

Go4speed 11.02.2020 - 23:34 WRC žurnālists: Zviedrijas rallijs būs neprognozējams un izaicinājums visiem
Foto: Mk2 Racing Photography

Deivids Evans ir viens no pieredzes bagātākajiem rallija žurnālistiem. Īsi pirms gaidāmā Zviedrijas WRC rallija Evans portālā dirtfish.com izteica savas domas par gaidāmo ralliju un tā laikapstākļiem.


Foto: Mk2 Racing Photography

Evans stāsta, ka, lai arī kāds laiks būs no šī brīža līdz rallija startam, Zviedrijas WRC rallijs būs milzīgs izaicinājums visiem pilotiem, kur galvenā sarunas tēma noteikti būs laikapstākļi.

Deivids atceras, ka pirms četriem gadiem viņš stāvēja blakus kādai upei, un tobrīd sportisti atgriezās no pirmās trases iepazīšanās dienas. Kris Mīke esot izkāpis no sava baltā ''Mitsubishi Lancer'' un drūmi noteica, ka šādos apstākļos vienkārši neesot iespējams pabraukt. Arī citi braucēji toreiz bija vienisprātis. Kā uzskata Evans, tad rīt (trešdien) būs tas pats.


Foto: Mk2 Racing Photography

Ņemot vērā šī brīža laikapstākļus, lielu lomu šajā rallijā varētu spēlēt braukšanas starta kārtība. Zviedrijas rallijā pirmajā dienā pirmais trasē dosies Tjerī Noivils, kamēr viņa komandas biedri Ots Tanaks un Kreigs Brīns trasē dosies attiecīgi no astotās un desmitās starta pozīcijas.

Kuram no pilotiem būs priekšrocība, to šobrīd paredzēt ir ļoti grūti. Viss būs atkarīgs no laikapstākļiem. Ja paliks sauss, tad Noivils ''būs glābts''. Taču naktīs sola salu, kas no rīta pirmajiem braucējiem varētu likt braukt pa ledu vai sasalušu granti. Ja sals būs neliels, tad ledus kārta, it īpaši pie asākiem līkumiem, kur paredzēta spēcīgāka bremzēšana, ātri tiks iznīcināta un saķere atkal būs savādāka. Tikpat labi ledus var nebūt vispār, un sportistus var sagaidīt dubļi.


Foto: Mk2 Racing Photography

Taču, ja ceturtdienas naktī uzsnigs daudz sniega, tad Noivils piektdien deviņos no rīta saviem sīvākajiem konkurentiem jau var zaudēt minūti, jo tad sportistam būs jācīnās ar trases tīrīšanu, kamēr vēlāk startējošie piloti sev iegūs daudz labākus ceļa apstākļus, kas viņiem ļaus braukt ātrāk.

Uz jautājumu, vai rallijs varētu tikt atcelts, Evans atklāj, ka vienmēr ir tāda iespēja, bet šoreiz tāda iespēja ir mazticama. Organizatori kopā ar FIA un WRC promouteri pieņēma lēmumu rīkot ralliju. Arī komandas ir ieradušās, lai brauktu rallijā. Arī skatītājiem gan klātienē, gan pie TV ekrāniem atliek gaidīt un lūkot, ko mums šogad sarūpēs Zviedrijas WRC rallijs.


Foto: Mk2 Racing Photography

Atgādināsim, ja vēl pirms nedēļas dažus ātrumposmus klāja sniegs un ledus, tad pirmdien pēc pieejamās informācijas sniega visos ātrumposmos tikpat kā nebija. Taču jaunākā informācija liecina par to, ka trešdien no rīta vietām sācis snigt.


SS2/5 trešdienas rītā


Foto: @JonArmstrong84

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png