profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

O.Solbergs ar 'Škoda Fabia Rally2 evo' startēs WRC3 klasē

Go4speed 28.01.2020 - 10:58 O.Solbergs ar 'Škoda Fabia Rally2 evo' startēs WRC3 klasē
Olivers Solbergs un Ārons Džonstons

Latvijas rallija čempions Olivers Solbergs, kurš 2019.gada sezonā Latvijas un Igaunijas rallija čempionātos startēja ar 'Volkswagen Polo GTI R5', paziņojis, ka viņš šosezon pasaules rallija čempionāta (WRC) turpinājumā startēs ar ''Škoda Motorsport'' rūpnīcas sagatavoto ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu.

2019.gada decembrī ''Škoda Motorsport'' paziņoja, ka tā nākamsezon WRC čempionātā nestartēs kā ''Škoda Motorsport'' rūpnīcas komanda, taču ''Škoda'' turpinās darbu ar saviem klientiem, ražojot un apkalpojot automašīnas.


Foto: Honza Fronek

WRC sezonu Solbergs iesāka Montekarlo WRC rallijā, kur viņš startēja ar ''Volkswagen Polo GTI R5'', taču turpinājumā 18 gadus vecais Solbergs startēs WRC3 ieskaitē, kur viņa rīcībā būs ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīna.

''Galvenā lieta man šogad ir krāt pieredzi pēc iespējas vairākos WRC posmos. Visi runā par to, cik svarīga ir pieredze. Par to es pārliecinājos savā debijas WRC posmā Velsas rallijā. WRC ralliji ir smagākie un garākie, kādos es un mans stūrmanis esam braukuši,'' stāsta Olivers Solbergs, kurš Montekarlo rallijā pēc deviņiem ātrumposmiem starp visām R5 klases mašīnām ieņēma astoto vietu. 

''Šis gads man ir kā sapnis. Braukt WRC čempionātā ir tas, ko esmu gribējis visu laiku. Jā, kļūt par WRC čempionu arī ir tas, par ko sapņoju, un ar ''Škoda Motorsport'' atbalstu esmu uz pareizā ceļa,'' turpina Solbergs.


Solbergs testē ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu

Pirms Montekarlo WRC posma Solbergs jau aizvadīja testus ar jauno ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu. ''Tā ir fantastiska iespēja un gods braukt rallijā ar Škoda atbalstu. Esmu apmeklējis komandas rūpnīcu un tā bija iespaidīga.''

Solbergs piebilda, ka viņš pāris rallijos turpinās startēt arī ar ''Volkswagen Polo GTI R5''.


Solbergs testē ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu

''Esam priecīgi sadarboties ar Oliveru Solbergu un viņa komandu 2020.gadā WRC3 čempionātā. Viņš jau ir pierādījis, ka ir ātrs, tāpēc ar nepacietību gaidām, lai redzētu, kā viņš progresēs sezonas laikā,'' saka Škoda Motorsport boss Mihals Hrabāneks.

Čehu rūpnīcas komanda iepriekš ir ļāvusi Esapekam Lapi, Pontusam Tīdemanam un Janam Kopeckim izcīnīt WRC2 čempiontitulus, bet pagājušajā gadā Kalle Rovanpera kļuva par WRC2 Pro klases čempionu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png