profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē pārņem vadību Montekarlo WRC, Tanaka ekipāža pēc avārijas paliks slimnīcā

Go4speed 24.01.2020 - 18:29 Ožjē pārņem vadību Montekarlo WRC, Tanaka ekipāža pēc avārijas paliks slimnīcā
Tanaka ekipāža pēc avārijas

Montekarlo WRC rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Pirmie trīs dienas ātrumposmi pārsvarā norisinājās pa sausu trasi, bet bija vietas, kur bija ledus. Rīta sekcijas visos trīs posmos ātrākais bija Toyota pilots Elfins Evans, kurš tādējādi pārņēma vadību Montekarlo rallijā.

Pēc piektā ātrumposma viņam 8,9 sekundes zaudēja Tjerī Noivils, bet 9,7 sekundes viņam zaudēja Sebastjans Ožjē. Jau ziņojām, ka ceturtajā posmā smagu avāriju piedzīvoja Ots Tanaks, kurš līdz tam ieņēma ceturto vietu. WRC2 klasē līderis tobrīd bija Ole Kristians Veibijs, kamēr Mads Ostbergs dienas pirmajā posmā kādā no līkumiem saslīdēja un aizķēra klinti, tādējādi pārsitot riteni, kuru viņš bija spiests mainīt ātrumposmā. Tikmēr ceturtais, Veibijam zaudējot divas minūtes un 36 sekundes, bija Nikolajs Grjazins, kurš, tāpat kā pirmajā dienā, brauca ļoti piesardzīgi.


Foto: Hyundai Motorsport

Jāatzīmē, ka trešajā ātrumposmā slidenajā sekcijā vairāki sportisti pieļāva kļūdas, kuru vidū bija arī Gas Grīnsmits, kurš, cenšoties apgriezties, iebrauca dziļā grāvī.

Pēc servisa parka sportistiem vajadzēja veikt jau no rīta veiktos posmus, kas, salīdzinot ar rītu, bija ļoti netīri, jo uz ceļa tika samesta grants, kā arī vietām trase bija slapja, jo kusa ledus un sniegs.


Foto: Toyota

Pēc servisa parka ātrākais bija Ožjē, kurš pārņēma vadību rallijā. Otrais pēc divām dienām ir Evans, bet trešais - Noivils. WRC2 klasē vadību pārņēma Ostbergs, jo Veibijs kādā no posmiem pārsita riteni. Trešais šobrīd ir Grjazins, kurš zaudē nepilnas divas minūtes.

Kā apstiprināja Hyundai komanda, tad Tanakam ar stūrmani pēc smagās avārijas nekādi nopietni savainojumi nav gūti, taču drošības pēc abi sportisti nakti pavadīs slimnīcā.

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png