profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc diviem nakts ātrumposmiem lidojošais Noivils kļūst par Montekarlo WRC rallija līderi

Go4speed 24.01.2020 - 00:11 Pēc diviem nakts ātrumposmiem lidojošais Noivils kļūst par Montekarlo WRC rallija līderi
Foto: Hyundai Motorsport

Ar pirmajiem diviem nakts ātrumposmiem startējusi jaunā pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona, kur sportistiem pirmajā dienā bija jāveic divi ātrumposmi (42,96 km).

Pirmais ātrumposms norisinājās pa sausu trasi, kur ātrākais bija Sebastjans Ožjē, par 1,8 sekundēm apsteidzot Otu Tanaku. Neveiksmīgs posms padevās visiem trim M-Sport komandas pilotiem, kuru priekšējo bamperu aizsedza lapas, kā rezultātā automašīnām sāka karst dzinējs un sportisti nespēja braukt ar pilnu jaudu. Finišā Tēmu Suninens, Esapeka Lapi un Gas Grīnsmits zaudēja attiecīgi 17, 21 un 33 sekundes.

Otrajā ātrumposmā sākumā bija sausa trase, bet posma vidū bija ledus, kur sportisti brauca ļoti, ļoti piesardzīgi. Lai arī riepu izvēle vadošajiem pilotiem bija līdzīga, neapturams bija Tjerī Noivils, kurš tuvāko sekotāju Ožjē apsteidza par 25 sekundēm! 29 sekundes atpalika Tanaks, kurš pēc finiša atzina, ka ir priecīgs, ka palika dzīvs, jo posms esot bijis daudz sarežģītāks nekā viņš bija iedomājies. Kā pēc posma atzina Noivils, tad posms tiešām bija viltīgs, taču viņš neesot riskējis.


Foto: Toyota

Līdz ar to pēc pirmās dienas par līderi kļuvis Noivils, kuram 19 sekundes zaudē Ožjē, bet 25 sekundes atpaliek Tanaks. Piektās vietas īpašnieks Lēbs zaudē 51 sekundi, bet debitants Kalle Rovanpera ir septītais, atpaliekot minūti un 18 sekundes. Kā atzina Rovanpera, tad posms esot bijis viltīgs, tāpēc viņš esot braucis ļoti piesardzīgi. Lietuvietis Jocius Noivilam pēc pirmās dienas zaudē četrarpus minūtes.

WRC2 klasē līderis ir Mads Ostbergs, kuram 21 sekundi zaudē Ole Kristians Veibijs, kamēr Nikolajs Grjazins, kuram šī ir debija Montekarlo, brauca ļoti piesardzīgi, kopvērtējumā Ostbergam zaudējot gandrīz divas minūtes. Taču, neskatoties uz to, WRC2 klases kopvērtējumā Grjazins ir trešais. Jāpiebilst, ka ļoti ātrs pēc starprezultātiem bija francūzis Adrians Formo, taču noslēdzošajā posmā viņš pārsita riteni, tādējādi Ostbergam zaudējot trīsarpus minūtes.

Piektdien sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi - 122 kilometri.

Rezultāti pēc pirmās dienas:


Rezultāti starp R5 klases mašīnām:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png