profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pieredzējuši 'Ice crew' piloti Montekarlo WRC palīdzēs rallija ekipāžām

Mārtiņš Jankovskis 22.01.2020 - 23:58 Pieredzējuši 'Ice crew' piloti Montekarlo WRC palīdzēs rallija ekipāžām
Miko Hirvonens

Montekarlo rallijs vadošajām ekipāžām nav iedomājams bez ''Ice crew'' jeb ''ledus ekipāžām''. Gan Montekarlo, gan pārējos asfalta rallijos katra WRC rūpnīcas komandas ekipāža, kā arī citi piloti, izmanto ''Ice crew'' (Montekarlo) un ''Gravel crew'' (asfalta rallijos) palīdzību. Šīs ir ekipāžas, kas arī sastāv no pilota un stūrmaņa (pārsvarā bijušie rallija braucēji), kas trasē dodas agri no rīta pirms WRC ekipāžām.

Viņu galvenais uzdevums ir pārbaudīt trasi un ziņot rallija ekipāžu stūrmaņiem par izmaiņām – kur ir ledus, kur sniegs, kur slapjš ceļš, kur sauss, kur grants izmesta u.t.t. Tāpat šīm ekipāžām jāspēj paredzēt, kur var kust sniegs, kur var spīdēt saule, kur var veidoties ledus u.t.t. Pēc tam, kad ''Ice crew'' ekipāža ir pārbaudījusi trasi, tā uzreiz stūrmaņiem ziņo par izmaiņām, un stūrmaņi savā stenogrammā veic jaunākās izmaiņas.

Šo ekipāžu loma ir ļoti svarīga, jo, ja, piemēram, kāds pilots kādu līkumu pirms pāris dienām atzīmējis, ka var iet ar pilnu gāzi, bet rallija dienā tajā vietā ir ledus, tas kļūst bīstami. Protams, ir posmi, kuros izmaiņas stenogrammā ir minimālas, bet tikpat labi var būt ātrumposmi, kur izmaiņas ir ievērojamas.


Foto: rallysportmag.com

Pagājušajā gadā pēc uzvaras izcīnīšanas Sebastjans Ožjē atzina, ka, ja viņa ''Ice crew'' ekipāža nebūtu paveikusi tik labu darbu, tad Ožjē, visticamāk, nebūtu izcīnījis uzvaru. Arī Tanaks slavēja savu ''Ice crew'' ekipāžu. Pēc pagājušā rallija Tanaks atzina, ka par katru Montekarlo WRC rallija ātrumposmu viņa stūrmanis stenogrammā veica apmēram 100 līdz 200 izmaiņas/papildinājumus, kurus īsi pirms starta pa telefonu noziņoja ''Ice crew''. Tas viss Tanaka stūrmanim Martinam Jarveojam bija ne tikai jāizlabo savā stenogrammā, bet arī jāspēj precīzi nolasīt Tanakam.

Rubens Perezs Twitter atklājis, kuri piloti šogad vadošajiem sportistiem Montekarlo rallijā pildīs ''Ice crew'' ekipāžas funkcijas. Piemēram, Tanakam ''Ice crew'' pilota loma joprojām uzticēta bijušajam rallija braucējam Martinam Kanguram, Kallem Rovanperam palīdzēs Miko Hirvonens, Takamoto Katsutam stenogrammu papildinās Juha Hanninens, Gasam Grīnsmitam palīdzēs Rally Liepāja pilots (startēja Neiksans Rallysport komandā) Antuāns Lestāžs, Nikolajam Grjazinam pierakstus labos tēvs Staņislavs, Oliveram Solbergam palīdzēs pieredzējušais Braiens Bufjērs.

Pilotu ''Ice crew'' ekipāžas pēc ewrc-results datiem:
Ott Tänak - Martin Kangur (89 ralliji)
Thierry Neuville - Bruno Thiry (257 ralliji, 74 WRC)
Sébastien Loeb - Patrick Magaud (138 ralliji, 23 WRC)
Sébastien Ogier - Simon Jean Joseph (143 ralliji, 26 WRC)
Elfyn Evans - Gwyndaf Evans (169 ralliji, 32 WRC)
Kalle Rovanpera - Mikko Hirvonen (223 ralliji, 163 WRC)
Takamoto Katsuta - Juho Hanninen (141 ralliji, 56 WRC)
Esapekka Lappi - Mikko Heikkila (33 ralliji)
Teemu Suninen - Juuso Pykalisto (85 ralliji, 25 WRC)
Gus Greensmith - Antoine L’Estage (162 ralliji)
Mads Ostberg - Morten Ostberg (151 rallijs)
Nikolay Gryazin - Stanislav Gryazin (61 rallijs)
O. C. Veiby - P. G. Andersson (171 rallijs, 74 WRC)
Adrien Fourmaux - Cedric de Cecco (68 ralliji)
Rhys Yates - Vicent Verschueren (131 rallijs)
Oliver Solberg - Bryan Bouffier (239 ralliji, 19 WRC)
Eric Camilli - Laurent Poggi (38 ralliji)
Yoann Bonato - Alexandre Court (31 rallijs)
Nicolas Ciamin - Pascal Enjolras (79 ralliji)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png