profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs: Montekarlo rallijā jābrauc un jādomā ar galvu

Go4speed 21.01.2020 - 10:35 Lēbs: Montekarlo rallijā jābrauc un jādomā ar galvu
Foto: No sportista personīgā arhīva

Ceturtdien ar diviem ātrumposmiem Montekarlo startēs jaunā pasaules rallija čempionāta sezona. Kā uzskata vairums sportistu, tad šis ir rallijs, kurā uzvarēs nevis ātrākais, bet gudrākais braucējs, jo šajā rallijā lielāko lomu spēlēs neprognozējamie laikapstākļi, kas viena posma laikā var aptvert visus iesējamos laikapstākļus. Pēc šobrīd redzētā sociālajos tīklos, var secināt, ka šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad Montekarlo rallijs norisinājās pārsvarā pa sausu trasi, sportistus sagaida Montekarlo rallijam atbilstoši apstākļi - ledus, sniegs, sauss asfalts.


Foto: Bastien Roux Photographie

Šogad, iespējams, šajā rallijā pēdējo reizi startēs divi līdz šim veiksmīgākie Montekarlo rallija dalībnieki – Sebastjans Lēbs un Sebastjans Ožjē, kuri šajā rallijā katrs ir uzvarējuši pa septiņām reizēm. Jāpiebilst, ka pēdējos sešos gados sešas reizes šeit uzvarēja Ožjē.

Lēbam šis šogad būs 12. starts ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīnu, tāpēc pilots cer, ka šogad viņam būs lielāka iespēja pacīnīties par iespējami augstāko rezultātu nekā pirms gada, kad Lēbs savās pirmajās sacīkstēs ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' izcīnīja ceturto vietu.


Foto:Bogdan Barabas

''Pirms pagājušā gada Montekarlo rallija mums bija tikai viena testu diena (sportists uz Montekarlo ralliju devās pa taisno no Dakaras rallija), tāpēc ceru, ka šogad ar mūsu zināšanām par automašīnu mēs spēsim uzrādīt vēl labāku rezultātu,'' stāsta Sebastjans Lēbs, kurš pavisam kopā šajā rallijā startējis 13 reizes.

Lēbs atzīmē, ka šajā rallijā ir jābrauc ar galvu. ''Jūs nekad nevarat zināt, ko sagaidīt no Montekarlo rallija. Tas var būt pilnīgi sauss, mitrs vai ar daudz ledu un sniegu, kas maina braukšanas apstākļus. Šie laikapstākļi var mainīties gan starp ātrumposmiem, gan viena ātrumposma laikā, kas nozīmē to, ka ļoti svarīga ir pareiza riepu izvēle. Jums jāatrod pareizais temps, lai brauktu ātri un neriskētu. Šajā rallijā ir jābrauc un jādomā ar galvu.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png