profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Suninens: Tik lēnus ceļus, kādi būs Japānas rallijā, vēl neesmu redzējis

Go4speed 11.01.2020 - 10:21 Suninens: Tik lēnus ceļus, kādi būs Japānas rallijā, vēl neesmu redzējis
Foto: Honza Froněk

Trešo sezonu M-Sport rūpnīcas komandā, startējot ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu, aizvadīs soms Tēmu Suninens, kura komandas biedri būs Esapeka Lapi un Gas Grīnsmits. 2018.gada sezonā Suninens WRC kopvērtējumā izcīnīja 12.vietu, bet 2019.gadā – devīto.

''Gribu pateikties Malkolmam Vilsonam un M-Sport komandai par izrādīto uzticību. Pēdējos 12 mēnešos iemācījos ļoti daudz, tāpēc ar nepacietību gaidu, ko spēšu parādīt šogad. Pagājušais gads man iemācīja to, ka visos rallijos ir jāatdod viss, ja gribi sasniegt augstāko rezultātu. Tas ir tas uz ko ceru arī šogad. Esmu priecīgs, ka varēšu startēt vienā komandā ar Lapi, kas bija manas bērnības elks, jo mēs, kad bijām mazi, braucām vienā kartinga komandā, kur viņš kļuva par čempionu. Pēc trīs gadiem to pašu spēju izdarīt arī es, bet tagad mēs atkal būsim vienā komandā,'' saka Tēmu Suninens


Foto: Jakub Pojmicz

Pagājušā sezona M-Sport komandai nebija tā veiksmīgākā, jo tās piloti nespēja izcīnīt nevienu uzvaru. Suninena pagājušās sezonas labākais rezultāts bija otrā vieta Sardīnijas rallijā. Soms uzskata, ka Portugāles, Sardīnijas un Turcijas ralliji ir tie, kuros viņš šogad varētu uzrādīt labus rezultātus.

Šogad WRC kalendārā būs jauns posms, kas notiks Japānā. Pēc iepazīšanās ar trasi Suninens atzina, ka šis būs īpašs rallijs, kas būs lēnākais visā čempionātā. ''Japānas rallijs, kas tiks aizvadīts pa asfaltu, ir eksotisks. Lai arī pēdējos piecos gados pasaulē esmu braucis daudzos rallijos, tik lēnus ceļus, kādi būs Japānas rallijā, vēl neesmu redzējis. Tur tiešām būs lēni ceļi, kur pārsvarā tiks izmantots pirmais un otrais pārnesums,'' tā Suninens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png